«Εξαιρετικά ασυνήθιστες» οι καθημερινές επισκέψεις του Καρόλου στη βασίλισσα Ελισάβετ

«Εξαιρετικά ασυνήθιστες» οι καθημερινές επισκέψεις του Καρόλου στη βασίλισσα Ελισάβετ- Ανησυχίες για την υγεία της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτεται καθημερινά τη βασίλισσα Ελισάβετ στο καλοκαιρινό της θέρετρο στη Σκωτία, εγείροντας ανησυχίες για την πορεία της υγείας της.

Δημοσιογράφοι του βασιλικού ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «ασυνήθιστη» σειρά γεγονότων και λένε ότι μπορεί να είναι σημάδι της φθίνουσας υγείας της βασίλισσας.

Η 96χρονη Ελισάβετ, που περνά τα καλοκαίρια στο Balmoral της Σκωτίας, πιθανότατα δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να ορκίσει νέο πρωθυπουργό τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Είχε αντιμετωπίσει προβλήματα «κινητικότητας» και οι βασιλικοί αναλυτές ανησυχούν ότι το μακρύ ταξίδι από τη Σκωτία μπορεί να είναι δύσκολο για εκείνη, ανέφερε η εφημερίδα.

Η βασίλισσα δεν έχει παραβρεθεί στις κυριακάτικες λειτουργίες από τότε που έφτασε στο σκωτσέζικο κάστρο της, αν και έχει σχέδια να παρευρεθεί στους αγώνες Braemar.

Σε μια ιστορική πρώτη, ενδέχεται να μείνει στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία αντί να πάει στο Λονδίνο για το συνταγματικό της καθήκον να ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Αυτό θα συμβεί μόλις διεξαχθούν εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου. Συνήθως, η τελετή πραγματοποιείται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Ο νέος πρωθυπουργός - ο 15ος στα 70 χρόνια της βασιλείας της - θα επιλεγεί στις εκλογές των μελών του Συντηρητικού Κόμματος στις αρχές του επόμενου μήνα. Διεκδικητές είναι οι Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας.

Ο νέος και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να βρεθούν στην Σκωτία για την τελετή. Ο Τζόνσον αναμένεται να υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του και στη συνέχεια η βασίλισσα θα διορίσει τον διάδοχό του όπως ορίζει το σύνταγμα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε σχετικά ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sun, μια πηγή είπε ότι «Έχουν συμβουλεύσει τη βασίλισσα να μην ταξιδέψει. Αλλά προφανώς κανείς δεν λέει στη βασίλισσα τι να κάνει και τελικά είναι δική της απόφαση».

Ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού είναι ένα από τα βασικά καθήκοντά της, και σύμφωνα με τους αναλυτές δεν προτίθεται να αναθέσει στον γιο της και διάδοχο πρίγκιπα Κάρολο να το κάνει.

Ο 73χρονος Κάρολος έχει ήδη αναλάβει περισσότερες ευθύνες και ρόλους για λογαριασμό της τους τελευταίους μήνες.

Με πληροφορίες της NewYorkPost/Sun/Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM