Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος

Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην έκτη θέση της λίστας της Eurostat με τις παραλίες που διαθέτουν τα καθαρότερα νερά βρίσκεται η Ελλάδα.

Πρώτη στη λίστα είναι η Λιθουανία με το απόλυτο 100% των καθαρών νερών σύμφωνα με την Eurostat. Ακολουθεί η Κύπρος με ποσοστό 99,12%, η Κροατία με 98,43% και η Μάλτα με 97,7%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με ποσοστό 97,62%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση με 95,77% ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία και η Σλοβακία, στην 7η και 8η θέση με ποσοστά 95,63% και 95,24% αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ισπανία και η Ιταλία με 93,24% και 88,20% η καθεμία.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφουν ποσοστό 88,36%. Σημειώνεται δε, ότι η συγκεκριμένη λίστα καταγράφει αποκλειστικά τις παραλίες και τα σημεία κολύμβησης και όχι το σύνολο των υδάτων μιας χώρας.

Ο Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης «Η ζωή κάτω από το νερό», που δημοσίευσε η Eurostat για το 2019 στοχεύει στη διατήρηση των καθαρών ωκεανών διασφαλίζοντας τη βιώσιμη χρήση τους.

Αυτό περιλαμβάνει τη διαφύλαξη των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων, την προστασία τουλάχιστον του 30% των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών, καθώς και την πρόληψη και τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και των επιπτώσεων της οξύνισης των ωκεανών.

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου δείκτη, όπως αναφέρει η Eurostat, επικεντρώνεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προώθηση της θαλάσσιας διατήρησης, στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας και στην εξασφάλιση υγιών ωκεανών.

SDGs & me: Life below water Facebook Twitter
Eurostat
SDGs & me: Life below water Facebook Twitter
Eurostat
Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος Facebook Twitter
Eurostat
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM