Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος

Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην έκτη θέση της λίστας της Eurostat με τις παραλίες που διαθέτουν τα καθαρότερα νερά βρίσκεται η Ελλάδα.

Πρώτη στη λίστα είναι η Λιθουανία με το απόλυτο 100% των καθαρών νερών σύμφωνα με την Eurostat. Ακολουθεί η Κύπρος με ποσοστό 99,12%, η Κροατία με 98,43% και η Μάλτα με 97,7%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με ποσοστό 97,62%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση με 95,77% ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία και η Σλοβακία, στην 7η και 8η θέση με ποσοστά 95,63% και 95,24% αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ισπανία και η Ιταλία με 93,24% και 88,20% η καθεμία.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφουν ποσοστό 88,36%. Σημειώνεται δε, ότι η συγκεκριμένη λίστα καταγράφει αποκλειστικά τις παραλίες και τα σημεία κολύμβησης και όχι το σύνολο των υδάτων μιας χώρας.

Ο Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης «Η ζωή κάτω από το νερό», που δημοσίευσε η Eurostat για το 2019 στοχεύει στη διατήρηση των καθαρών ωκεανών διασφαλίζοντας τη βιώσιμη χρήση τους.

Αυτό περιλαμβάνει τη διαφύλαξη των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων, την προστασία τουλάχιστον του 30% των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών, καθώς και την πρόληψη και τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και των επιπτώσεων της οξύνισης των ωκεανών.

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου δείκτη, όπως αναφέρει η Eurostat, επικεντρώνεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προώθηση της θαλάσσιας διατήρησης, στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας και στην εξασφάλιση υγιών ωκεανών.

SDGs & me: Life below water Facebook Twitter
Eurostat
SDGs & me: Life below water Facebook Twitter
Eurostat
Eurostat: Οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά - Στην 6η θέση η Ελλάδα, στη 2η η Κύπρος Facebook Twitter
Eurostat
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM