Ετοιμοπόλεμος ο Κάμερον για τα νησιά Φώκλαντ

Ετοιμοπόλεμος ο Κάμερον για τα νησιά Φώκλαντ Facebook Twitter
3
Ετοιμοπόλεμος ο Κάμερον για τα νησιά Φώκλαντ Facebook Twitter

Η ένταση μεταξύ της Αργεντινής και της Μεγάλης Βρετανίας ανεβαίνει επικίνδυνα ύστερα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο με τη νοτιοαμερικάνικη χώρα, για να εμποδιστεί ο έλεγχός των νήσων Φώκλαντ.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του Andrew Marr στο BBC 1 ανέφερε ότι η άμυνα της Βρετανίας είναι ισχυρή, όπως και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.


Ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που η Αργεντινή επιχειρήσει να εισβάλει στα νησιά που αποκαλεί Μαλβίνας θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι το 1982, η Αργεντινή είχε επιχειρήσει να εισβάλει στο «κατεχόμενο βρετανικό έδαφος» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 900 άνθρωποι.

Τον ερχόμενο Μάρτιο, οι κάτοικοι του νησιού θα συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν σε ποιο κράτος επιθυμούν να ανήκουν, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ των Βρετανών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Περσινό το άρθρο.http://www.bloomberg.com/news/2012-01-19/britain-s-oil-grab-in-falkland-islands-seen-tripling-u-k-reserves-energy.htmlΤελείως άσχετο: O πρίγκηπας William εκαιδεύτηκε στα Φώκλαντ ως Search and Rescue pilot (στη θάλασσα). Και μετά από έξι μήνες βρέθηκε να οδηγάει επιθετικό ελικόπτερο στα βουνά (και να σκοτώνει Ταλιμπαν).
Νομίζω ότι κάνετε λάθος. Ο William όντως εκπαιδεύτηκε σαν πιλότος διασωστικού ελικοπτέρου και υπηρέτησε και στα Φώκλαντ. Δεν πέταξε όμως ποτέ με επιθετικό ελικόπτερο στο Αφγανιστάν. Αυτός που έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν είναι ο Harrie.