Εταιρεία ταξί στη Γαλλία αποσύρει τα Tesla Model 3 μετά από θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και 20 τραυματίες

Εταιρεία ταξί στη Γαλλία αποσύρει τα Tesla Model 3 μετά από θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και 20 τραυματίες Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Παρίσι ανακοίνωση πως αποσύρει προς το παρόν από τον «στόλο» της όλα τα αυτοκίνητα Model 3 της Tesla, μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο στο Παρίσι μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του Tesla του το Σάββατο, στο νοτιοανατολικό Παρίσι, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας 20, με τρεις τραυματίες να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. 

Δεδομένης της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του οχήματος, που χτύπησε πολλαπλά αντικείμενα καθώς κατηφόριζε το δρόμο, υπήρξαν αρχικά υποψίες για πιθανή βλάβη - κολλημένο γκάζι π.χ. Η εταιρεία G7, που ισχυρίζεται πως είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως 37 οδηγοί της χειρίζονταν Telsa Model 3, και πως άλλα μοντέλα Tesla του στόλου της θα παραμείνουν ενεργά. 

Ελέγχοντας τα δεδομένα του τρακαρισμένου οχήματος εξ αποστάσεως, η Tesla διέψευσε πως υπήρχε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Ο αμερικανικός κολοσσός δήλωσε πρόθυμος να μοιραστεί όλα τα στοιχεία με τις γαλλικές αρχές, αν του ζητηθεί. 

Όπως σχολιάζει ο Guardian, κατά το παρελθόν το ιστορικό ασφαλείας της Tesla είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, μετά από μία σειρά θανατηφόρων τροχαίων που συνδέονταν με το πρόγραμμα υποβοηθούμενης οδήγησης «αυτόματου πιλότου», που μπορεί να φρενάρει, να επιταχύνει και να στρίβει το τιμόνι αυτόματα στα οχήματα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ