Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος (EPA/Αρχείο)
0

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφία παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε νέα του ομιλία σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ, της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε εκ νέου τις αντιδράσεις μετά και την πρώτη μουσουλματική προσευχή στην Αγία Σοφία.

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας (μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, την Παρασκευή), παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.

Επιτέλους το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε δε πως «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Με αυτό το κέντρο (της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter

Το κτίριο αυτό είναι το δεύτερο σημαντικότερο κτίριο της υπηρεσίας μετά το άνοιγμα των κεντρικών του γραφείων τον Ιανουάριο του 2020 στην Άγκυρα.

Το τεράστιο συγκρότημα του πρακτορείου στην Άγκυρα, με την ονομασία «Το φρούριο» χτίστηκε σε αγροτεμάχιο 5.000 στρεμμάτων και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, διείσδυσης και τηλεφωνίας.

Ο σημερινός προϊστάμενος του, Hakan Fidan, είναι πρώην αξιωματικός που υπηρέτησε στο εξωτερικό στη Διοίκηση Πληροφοριών και Επιχειρήσεων του Σώματος Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία πριν από τη μετάβασή του στην πολιτική.

Mε πληροφορίες από την dailysabah/Καθημερινή

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Διεθνή / Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Η σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπντέλ Χαφίζ στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί τη μετατόπιση της Τουρκίας προς ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο, απομακρυνόμενη από τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Το γραφείο του Ομπάμα προέβη στην ασυνήθιστη κίνηση να εκδώσει μια έντονη διάψευση, μετά τις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή και HALC στηρίζουν την πρωτοβουλία για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Διεθνή / ΗΠΑ: Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή και HALC στηρίζουν την πρωτοβουλία για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Σε διακομματική επιστολή, οι Αμερικανοί βουλευτές επισημαίνουν τους κινδύνους που εγείρει μια πιθανή επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και ζητούν από την κυβέρνηση να παραμείνει αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία πλησιάζει σε προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά αεροσκαφών Eurofighter

Διεθνή / Eurofighter Typhoon: Η Τουρκία κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά μαχητικών

Η Τουρκία πλησιάζει σε συμφωνία για την αγορά μαχητικών Eurofighter Typhoon αξίας 5,6 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και επαναπροσδιορίζοντας τις στρατιωτικές της συμμαχίες
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν τα ορυκτά καύσιμα – Νέα εποχή

Διεθνή / Κλιματική κρίση: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν τα ορυκτά καύσιμα – Νέα εποχή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποιεί: Τα ορυκτά καύσιμα φτάνουν στο τέλος τους. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ήδη φθηνότερες και αποτελούν τη μόνη βιώσιμη λύση για σταθερή, καθαρή και προσιτή ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι κερδοσκόποι πίσω από το μη κερδοσκοπικό σχέδιο βοήθειας ΗΠΑ-Ισραήλ

Διεθνή / Γάζα: Οι κερδισμένοι πίσω από το μη κερδοσκοπικό σχέδιο βοήθειας ΗΠΑ-Ισραήλ

Σε τέσσερις πρόχειρες αποθήκες στη Γάζα, το Gaza Humanitarian Foundation μοιράζει τρόφιμα υπό αυστηρή ασφάλεια – αλλά οι νεκροί και οι ρίψεις ευθυνών θέτουν ερωτήματα για τον ρόλο Ισραήλ, ΗΠΑ & Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Υπό την προεδρία Τραμπ, η Συνοριoφυλακή των ΗΠΑ συλλαμβάνει μετανάστες μακριά από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Διεθνή / Υπό την προεδρία Τραμπ, η Συνοριoφυλακή των ΗΠΑ συλλαμβάνει μετανάστες μακριά από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Η κυβέρνηση Τραμπ στέλνει τους συνοριοφύλακες σε πόλεις μακριά από τα σύνορα, αλλά η πρακτική αυτή προκαλεί ανησυχίες για τον ρόλο και τις αρμοδιότητές τους
LIFO NEWSROOM