Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος (EPA/Αρχείο)
0

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφία παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε νέα του ομιλία σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ, της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε εκ νέου τις αντιδράσεις μετά και την πρώτη μουσουλματική προσευχή στην Αγία Σοφία.

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας (μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, την Παρασκευή), παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.

Επιτέλους το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε δε πως «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Με αυτό το κέντρο (της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter

Το κτίριο αυτό είναι το δεύτερο σημαντικότερο κτίριο της υπηρεσίας μετά το άνοιγμα των κεντρικών του γραφείων τον Ιανουάριο του 2020 στην Άγκυρα.

Το τεράστιο συγκρότημα του πρακτορείου στην Άγκυρα, με την ονομασία «Το φρούριο» χτίστηκε σε αγροτεμάχιο 5.000 στρεμμάτων και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, διείσδυσης και τηλεφωνίας.

Ο σημερινός προϊστάμενος του, Hakan Fidan, είναι πρώην αξιωματικός που υπηρέτησε στο εξωτερικό στη Διοίκηση Πληροφοριών και Επιχειρήσεων του Σώματος Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία πριν από τη μετάβασή του στην πολιτική.

Mε πληροφορίες από την dailysabah/Καθημερινή

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ