LIVE!

Έρευνα: Τεχνητό πάγκρεας βοηθάει παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Έρευνα: Τεχνητό πάγκρεας βοηθάει παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Facebook Twitter
0

Ένα τεχνητό πάγκρεας βοήθησε τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη έγινε σε τέσσερα κέντρα παιδικού διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο New England Journal of Medicine.

Οι ερευνητές μελέτησαν 101 παιδιά ηλικίας από έξι έως 13 ετών για τέσσερις μήνες χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα τεχνητού παγκρέατος που περιλάμβανε μια ειδική συσκευή συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης (CGM) και μια ξεχωριστή αντλία ινσουλίνης.

Το τεχνητό πάγκρεας ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Όσα παιδιά χρησιμοποίησαν το τεχνητό πάγκρεας είχαν βελτίωση 7% στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και βελτίωση κατά 26% τη νύχτα σε σύγκριση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Για τους διαβητικούς τύπου 1, ο έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τη νύχτα είναι ζωτικής σημασίας επειδή η σοβαρή, ανεξέλεγκτη υπογλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε κρίση, κώμα ή ακόμη και θάνατο, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα σε αυτή τη μελέτη ήταν εντυπωσιακή, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτρέποντας στους γονείς και τους φροντιστές να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή», δήλωσε ο Dr. Paul Wadwa, πρόεδρος του ερευνητικού πρωτοκόλλου και καθηγητής παιδιατρικής.


Η τεχνολογία τεχνητού παγκρέατος μπορεί να επιστρέψει στα παιδιά να επικεντρωθούν στο να γίνουν παιδιά, είπε.


Το τεχνητό πάγκρεας περιγράφεται ως σύστημα διαχείρισης του διαβήτη «all-in-one» που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ενός CGM για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μια αντλία ινσουλίνης για αυτόματη έκχυση όταν χρειάζεται, σύμφωνα με δήλωση του Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικό και Νεφροπάθειες (NIDDK).


Το σύστημα αντικαθιστά το CGM και τις ενέσεις ινσουλίνης που πρέπει να γίνονται πολλές φορές την ημέρα, ανέφερε το NIDDK.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM