Έρευνα: Τεχνητό πάγκρεας βοηθάει παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Έρευνα: Τεχνητό πάγκρεας βοηθάει παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Facebook Twitter
0

Ένα τεχνητό πάγκρεας βοήθησε τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη έγινε σε τέσσερα κέντρα παιδικού διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο New England Journal of Medicine.

Οι ερευνητές μελέτησαν 101 παιδιά ηλικίας από έξι έως 13 ετών για τέσσερις μήνες χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα τεχνητού παγκρέατος που περιλάμβανε μια ειδική συσκευή συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης (CGM) και μια ξεχωριστή αντλία ινσουλίνης.

Το τεχνητό πάγκρεας ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Όσα παιδιά χρησιμοποίησαν το τεχνητό πάγκρεας είχαν βελτίωση 7% στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και βελτίωση κατά 26% τη νύχτα σε σύγκριση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Για τους διαβητικούς τύπου 1, ο έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τη νύχτα είναι ζωτικής σημασίας επειδή η σοβαρή, ανεξέλεγκτη υπογλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε κρίση, κώμα ή ακόμη και θάνατο, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα σε αυτή τη μελέτη ήταν εντυπωσιακή, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτρέποντας στους γονείς και τους φροντιστές να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή», δήλωσε ο Dr. Paul Wadwa, πρόεδρος του ερευνητικού πρωτοκόλλου και καθηγητής παιδιατρικής.


Η τεχνολογία τεχνητού παγκρέατος μπορεί να επιστρέψει στα παιδιά να επικεντρωθούν στο να γίνουν παιδιά, είπε.


Το τεχνητό πάγκρεας περιγράφεται ως σύστημα διαχείρισης του διαβήτη «all-in-one» που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ενός CGM για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μια αντλία ινσουλίνης για αυτόματη έκχυση όταν χρειάζεται, σύμφωνα με δήλωση του Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικό και Νεφροπάθειες (NIDDK).


Το σύστημα αντικαθιστά το CGM και τις ενέσεις ινσουλίνης που πρέπει να γίνονται πολλές φορές την ημέρα, ανέφερε το NIDDK.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ