Επίθεση στο Ραμπουγιέ: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης - Μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό

Επίθεση στο Ραμπουγιέ: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης - Μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Ο άντρας, που μαχαίρωσε και σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο της αστυνομίας στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομική πηγή.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ο επικεφαλής της, Ζαν-Φρανσουά Ρισάρ, που έσπευσε επί τόπου, είπε ότι η υπηρεσία του ανέλαβε την έρευνα κυρίως λόγω του τρόπου που έδρασε ο Τυνήσιος δράστης, του γεγονότος ότι το θύμα ήταν αστυνομικός «αλλά και επίσης λόγω των όσων είπε ο δράστης κατά τη διάπραξη» του φόνου.

Σύμφωνα με μια πηγή της εισαγγελίας, ο Τυνήσιος είχε κάνει μια «αναγνωριστική» έρευνα της περιοχής προτού να επιτεθεί στην αστυνομικό.

«Η Γαλλία έχασε μια από τις καθημερινές ηρωίδες της, σε μια βαρβαρική πράξη αστείρευτης δειλίας», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

Η γυναίκα μαχαιρώθηκε στον λαιμό, ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Μια τρίτη πηγή είπε ότι ο άνδρας αυτός ήταν νόμιμος μετανάστης στη Γαλλία και δεν ήταν γνωστός μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Επίθεση στο Ραμπουγιέ: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης - Μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
Επίθεση στο Ραμπουγιέ: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης - Μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
Επίθεση στο Ραμπουγιέ: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης - Μαχαίρωσε την αστυνομικό στο λαιμό Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει» στη μάχη που έχει δεσμευτεί να αναλάβει εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας, μετά τη δολοφονία στο Ραμπουγιέ.

«Ήταν αστυνομικός. Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της, στο Ραμπουγιέ, στην ήδη αιματοβαμμένη γη του Ιβελίν», σημείωσε σε ανάρτηση στο Twitter.

Το σχόλιο του Γάλλου προέδρου παρέπεμπε στη δολοφονία, το 2020, του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί και δύο αστυνομικών, τον Ιούνιο του 2016, στο ίδιο διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού.

Μετά τον φόνο της αστυνομικού, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM