Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές Facebook Twitter
Ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο είχε μόλις αποφυλακιστεί
0

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως συμβάν ισλαμιστικής τρομοκρατίας από τις αρχές, είχε μόλις αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Σουντές Αμάν. Είχε καταδικαστεί στα 18 του, το 2018, γιατί διένειμε τρομοκρατικό υλικό και γιατί συγκέντρωνε πληροφορίες χρήσιμες για τρομοκρατικές υποθέσεις. Είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Ήταν φοιτητής την εποχή που συνελήφθη, είχε κοινοποιήσει περιοδικό της Αλ Κάιντα σε οικογενειακή ομάδα στο WhatsApp και έλεγε στα αδέλφια του «Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ για να μείνει». Επίσης, έστελνε βίντεο αποκεφαλισμών στη σύντροφό του, στην οποία έλεγε ότι έπρεπε να σκοτώσει τους «άπιστους» γονείς της.

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Εξέτισε τη μισή από την ποινή του, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να παραμείνει φυλακισμένος για όλη την ποινή, ανέφεραν αξιωματούχοι που μίλησαν στο Sky News.

Όμως, τη στιγμή που έκανε την επίθεση, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία, ήταν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Ο δράστης μαχαίρωσε δύο ανθρώπους. Ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα, πιθανότατα από τα γυαλιά που έσπασαν όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη. Στο σώμα του είχε έναν ψεύτικο μηχανισμό, που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM