Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί -«Ισλαμιστική τρομοκρατία», λένε οι αρχές Facebook Twitter
Ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο είχε μόλις αποφυλακιστεί
0

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως συμβάν ισλαμιστικής τρομοκρατίας από τις αρχές, είχε μόλις αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Σουντές Αμάν. Είχε καταδικαστεί στα 18 του, το 2018, γιατί διένειμε τρομοκρατικό υλικό και γιατί συγκέντρωνε πληροφορίες χρήσιμες για τρομοκρατικές υποθέσεις. Είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Ήταν φοιτητής την εποχή που συνελήφθη, είχε κοινοποιήσει περιοδικό της Αλ Κάιντα σε οικογενειακή ομάδα στο WhatsApp και έλεγε στα αδέλφια του «Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ για να μείνει». Επίσης, έστελνε βίντεο αποκεφαλισμών στη σύντροφό του, στην οποία έλεγε ότι έπρεπε να σκοτώσει τους «άπιστους» γονείς της.

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Εξέτισε τη μισή από την ποινή του, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να παραμείνει φυλακισμένος για όλη την ποινή, ανέφεραν αξιωματούχοι που μίλησαν στο Sky News.

Όμως, τη στιγμή που έκανε την επίθεση, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία, ήταν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Ο δράστης μαχαίρωσε δύο ανθρώπους. Ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα, πιθανότατα από τα γυαλιά που έσπασαν όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη. Στο σώμα του είχε έναν ψεύτικο μηχανισμό, που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM