Επίθεση στη Νίκαια: Συνελήφθη και τρίτο άτομο - Είχε σχέσεις με τον δεύτερο ύποπτο

Επίθεση στη Νίκαια: Συνελήφθη και τρίτο άτομο - Είχε σχέσεις με τον δεύτερο ύποπτο Facebook Twitter
0

Ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είχε σχέση με τον δεύτερο ύποπτο που συνελήφθη χθες, τέθηκε υπό κράτηση για την επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς την Πέμπτη στην βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος ήταν παρών κατά τις έρευνες που έκαναν χθες το βράδυ αστυνομικοί στο σπίτι του δεύτερου προσώπου που συνελήφθη ως ύποπτο ότι είχε έρθει σε επαφή με τον δράστη την παραμονή της επίθεσης. «Προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι ρόλο διαδραμάτισε σε όλο αυτό», διευκρίνισε δικαστική πηγή.

Ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη χθες είναι ηλικίας 35 ετών και έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση.

Την Πέμπτη είχε συλληφθεί ένας 47χρονος, ο οποίος φαινόταν την παραμονή της επίθεσης να στέκεται δίπλα στον επιτιθέμενο, έναν 21χρονο Τυνήσιο που είχε πρόσφατα φτάσει στην Ευρώπη, σε εικόνες από κάμερες παρακολούθησης. Και αυτός τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ο επιτιθέμενος είχε συνεργούς και πως είχε προμηθευτεί τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν σε τσάντα του η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα. Οι αρχές ερευνούν εξάλλου τα δύο κινητά που βρέθηκαν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Ισάουι έφτασε στη Νίκαια την παραμονή ή δύο ημέρες πριν από την επίθεση στην βασιλική Νοτρ Νταμ.

Την Πέμπτη το πρωί, μπήκε στην εκκλησία και δολοφόνησε μια 60χρονη γυναίκα, την Ναντίν Ντεβιγιέ και τον 55χρονο νεωκόρο της εκκλησίας Βενσάν Λοκές.

Μια 44χρονη Βραζιλιάνα, μητέρα τριών παιδιών, η Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα, την οποία μαχαίρωσε αρκετές φορές, υπέκυψε στα τραύματά της σε ένα κοντινό εστιατόριο στο οποίο είχε προσφύγει.

Ο Ισάουι διακομίσθηκε τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών που τον έθεσαν υπό έλεγχο στο νοσοκομείο Παστέρ της Νίκαιας. Ακόμη δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και δεν μπορεί να ανακριθεί από την αστυνομία.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει το κίνητρο και η διαδρομή που ακολούθησε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είχε εγκαταλείψει στα μέσα Σεπτεμβρίου την Τυνησία, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Στις 20 Σεπτεμβρίου έφτασε στην Λαμπεντούζα στην Ιταλία, ενώ φέρεται ότι στις 9 Οκτωβρίου αποβιβάστηκε στο Μπάρι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την μητέρα του, ο Μπραχίμ Ισάουι, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες, προσευχόταν για δυόμιση χρόνια. «Δεν έβγαινε και δεν είχε επικοινωνία με κόσμο», δήλωσε στο AFP.

Στην Τυνησία ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου για βία και ναρκωτικά, σύμφωνα με την τυνησιακή δικαιοσύνη, η οποία άρχισε επίσης έρευνα για την επίθεση στη Νίκαια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΖΕΪ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με την κυκλοφορία ενός βιβλίου;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, μέσω του οποίου αφηγείται τη διαδρομή του από τον Χριστιανισμό στον αθεϊσμό και έπειτα στον Καθολικισμό
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM