Επίθεση καμικάζι σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Νιγηρία - 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Επίθεση καμικάζι σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Νιγηρία - 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους την Τετάρτη σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών στη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ο καμικάζι σκαρφάλωσε και πέρασε τον φράκτη του καταυλισμού Νταλόρι, σε ένα προάστιο της πόλης, περίπου στις 20:15 (21:15 ώρα Ελλάδας), και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε εκτοπισμένους, δήλωσε ο Γκάρμπα Ιντρίς Γκάργκα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νιγηρίας (NEMA) στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Ο καμικάζι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 44, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Ανατινάχθηκε ανάμεσα στις σκηνές των εκτοπισμένων», εξήγησε.

Μολονότι δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για αυτή την ενέργεια το βράδυ της Τετάρτης, οι υποψίες βαραίνουν τη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, είπε ακόμη ο Γκάργκα.

Μερικά λεπτά μετά την πρώτη έκρηξη, μια ακόμη βομβίστρια καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη χωρίς όμως να προκαλέσει άλλα θύματα.

«Μια γυναίκα καμικάζι πλησίασε στους πάγκους έξω από τον καταυλισμό, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος. Ευτυχώς ο κόσμος υποψιάστηκε κάτι και σκορπίστηκε πολύ γρήγορα πριν πυροδοτήσει τη βόμβα», ανέφερε ο Γκάργκα.

Οι επιθέσεις αυτές καταγράφηκαν την ώρα που νιγηριανά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις για να διώξουν τα μέλη της Μπόκο Χαράμ από το δάσος Σαμπίσα, το οποίο θεωρείται φυσικό φρούριό τους.

Τη Δευτέρα αξιωματούχοι της Πολιτείας Μπόρνο ανακοίνωσαν ότι κλείνουν οι δύο σημαντικότερες οδοί που οδηγούν από τη Μαϊντουγκούρι στο δάσος Σαμπίσα με στόχο να εμποδιστεί η δραπέτευση των τζιχαντιστών και κάθε ενδεχόμενο να κρυφτούν μεταξύ των πολιτών που κινούνται στην περιοχή.

Η Μπόκο Χαράμ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον της πόλης Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Τη 17η Ιανουαρίου τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 και πλέον τραυματίστηκαν σε μια διπλή επίθεση καμικάζι εναντίον μιας αγοράς κοντά σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Μούνα, στα περίχωρα της πόλης.

Η Μπόκο Χαράμ έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα γυναίκες και νεαρά κορίτσια για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων καταυλισμών εκτοπισμένων, ανοικτών αγορών και τεμενών.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ –που διαρκούν οκτώ χρόνια– και οι επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας για την καταστολή της, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει 2,6 εκατομμύρια και πλέον πολίτες στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM