Επιστρέφει στην πατρίδα του ο νεότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο

Επιστρέφει στην πατρίδα του ο νεότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο Facebook Twitter
0

 

Ο νεότερος κρατούμενος των φυλακών Γκουαντάναμο, Ομαρ Κάντρα , επέστρεψε στην πατρίδα του, τον Καναδά, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

 

Ο Κάντρα ήταν 15 χρονών όταν συνελήφθη το 2002, ενώ συμμετείχε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

  

Η υπόθεση του Κάντρα προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, τόσο στον Καναδά όσο και σε άλλες χώρες, τόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας του, όσο και για τις συνθήκες ανάκρισης, κράτησης, αλλά και της άρνησης της Καναδικής κυβέρνησης να τον δεχτεί πίσω. Πρόκειται μάλιστα, για τον πρώτο ανήλικο που διώκεται για εγκλήματα πολέμου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Επιστρέφει στην πατρίδα του ο νεότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο Facebook Twitter

 

Ο Κάντρα, ο οποίος σήμερα είναι 26 ετών, είχε καταδικαστεί σε 40 χρόνια φυλάκισης λόγω της ομολογίας του ότι ήταν μέλος της Αλ-Κάιντα και ότι είχε δολοφονήσει έναν Αμερικανό στρατιώτη. Χάρη στην ομολογία του τον Οκτώβριο του 2010, οι αρχές επέτρεψαν τη μεταφορά του στον Καναδά, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

 

Πηγές: CBC, Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

«Αν η Collins μπορεί να χακαριστεί τόσο εύκολα, τότε πρέπει να αμφισβητήσουμε όλους τους προμηθευτές. Ελπίζω να καταφέρουν να επαναφέρουν το λογισμικό Muse γρήγορα, αλλιώς, οι πτήσεις θα επηρεαστούν για πολλές ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Διεθνή / Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την καταστολή σε πανεπιστήμια, ΜΜΕ και καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια σύγχρονη εκδοχή του Μακαρθισμού - Από το πάγωμα χρηματοδοτήσεων έως την απειλή αδειών λειτουργίας, η ελευθερία του λόγου βρίσκεται υπό πίεση
LIFO NEWSROOM