ΤΩΡΑ

Επισκέπτης μουσείου σκόνταψε σε αρχαίο δοχείο σε σχήμα κουκουβάγιας

Επισκέπτης Μουσείου προκάλεσε ζημιά σε αρχαίο δοχείο σε σχήμα κουκουβάγιας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ζημιές υπέστη αρχαίο αντικείμενο σε σχήμα κουκουβάγιας, όταν ένας επισκέπτης σκόνταψε πάνω του στο Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα και αφορά σε δοχείο κρασιού από ορείχαλκο σε σχήμα κουκουβάγιας του 12ου ή 13ου αιώνα π.Χ.

Το δοχείο βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης του Μουσείου «Eternal Offerings: Chinese Ritual Bronzes» (Αιώνιες Προσφορές: Χάλκινα Κινεζικά Τελετουργικά) όταν προκλήθηκε η ζημιά στις 9 Απριλίου, αναφέρει η Star Tribune.

Την περίοδο της κινεζικής δυναστείας Σανγκ (περίπου 1600 -1046 π.Χ.) οι αριστοκράτες χρησιμοποιούσαν το δοχείο σε τελετουργικές προσφορές για να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Εκπρόσωπος του μουσείου επιβεβαίωσε ότι το δοχείο έχει αφαιρεθεί από την έκθεση για περαιτέρω αξιολόγηση της ζημιάς και συντήρηση.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου ανέφεραν «θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να ενισχύουν τα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων».

Στη θέση του δοχείου σε σχήμα κουκουβάγιας έχουν τοποθετηθεί χάλκινοι φτερωτοί δράκοι από τον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ., οι οποίοι μετακινήθηκαν από τη δεύτερη αίθουσα της έκθεσης.

Εξερευνώντας τη σημασία των αρχαίων κινεζικών αντικειμένων από μπρούντζο στις τελετουργίες η έκθεση ρίχνει νέο φως στις καινοτομίες στα σχήματα και τη διακόσμηση, καθώς και στις προηγμένες τεχνικές χύτευσης τεχνουργημάτων που χρονολογούνται από το 1600 π.Χ. έως το 220 μ.Χ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM