Επικεφαλής της ομάδας AstraZeneca: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα οδηγήσει σε «επανεκκίνηση της πανδημίας»

Επικεφαλής της ομάδας του AstraZeneca: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα οδηγήσει σε «επανεκκίνηση της πανδημίας» Facebook Twitter
0

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, που ανέπτυξε το εμβόλιο AstraZeneca, υποστηρίζοντας ότι εμβόλια θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών επιπλοκών από την μετάλλαξη Όμικρον.

Μιλώντας στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο καθηγητής Σερ Άντριου Πόλαρντ δήλωσε: «Αν κοιτάξετε πού βρίσκονται οι περισσότερες μεταλλάξεις, είναι σε περιοχές της πρωτεΐνης ακίδας παρόμοιες με εκείνες που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες παραλλαγές μέχρι τώρα. Αυτό μας λέει ότι παρά τις μεταλλάξεις που υπήρξαν και σε άλλες παραλλαγές του ιού, τα εμβόλια συνέχισαν να αποτρέπουν την πολύ σοβαρή νόσηση καθώς κινούμασταν από την Αλφα, στη Βήτα, στη Γάμμα και τη Δέλτα».

«Εικάζοντας τουλάχιστον, έχουμε κάποια αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα πρέπει να λειτουργεί και ενάντια σε αυτήν την παραλλαγή, ως προς τη σοβαρή νόσηση, αλλά πραγματικά πρέπει να περιμένουμε αρκετές εβδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε. Αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί μια επανεκκίνηση μιας πανδημίας σε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό όπως είδαμε πέρυσι» πρόσθεσε.

Ο Πόλαρντ πρόσθεσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς από τα δεδομένα στη Νότια Αφρική για να βγάλουμε αποφασιστικά συμπεράσματα για τον αντίκτυπο που θα έχει η μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Πόλαρντ εμφανίστηκε, επίσης, αισιόδοξος ότι ένα νέο εμβόλιο, εάν χρειαζόταν, θα μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα. «Οι διαδικασίες για το πώς κάποιος προχωρά στην ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου είναι όλο και πιο καλές. Έτσι, εάν χρειάζεται, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί πολύ γρήγορα», τόνισε.

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM