Ενδοοικογενειακή βία: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε επιζώσες στη Γαλλία

Ενδοοικογενειακή βία: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ για τις επιζώσες από 1η Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Έκτακτο βοήθημα για επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση.   

Το μέτρο για την βοήθεια, η οποία θα είναι της τάξης των 600 ευρώ, σε επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η βοήθεια, σύμφωνα με την υπουργό Αλληλεγγύης και Οικογένειας, Aurore Berger, θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την άρση οποιουδήποτε εμποδίου οικονομικής φύσεως για ένα άτομο που θέλει να ξεφύγει από τον κακοποιητή του.  

«Πάνω από όλα είναι μια άμεση απάντηση σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα», δήλωσε η Aurore Bergé αυτή τη Δευτέρα στη France Inter.

«Σήμερα, κατά μέσο όρο, μια γυναίκα που είναι επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας θα κάνει επτά ταξίδια με επιστροφή από τη στιγμή που θα πάρει την απόφαση ότι θέλει να φύγει μέχρι τη στιγμή που θα φύγει πραγματικά», εξήγησε ο υπουργός. Πέραν του θέματος της ψυχολογικής επιρροής, όπως είπε η υπουργός τίθεται και ζήτημα «αν έχει τα απαραίτητα μέσα να φύγει».

Αυτή η αυτόματη ενίσχυση που καταβάλλεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γαλλία θα ανέλθει σε 600 ευρώ κατά μέσο όρο. «Είναι περισσότερα αν η επιζώσα έχει παιδιά», είπε για το βοήθημα η Aurore Bergé και υπόσχεται «πρόσβαση στην επείγουσα βοήθεια εντός τριών έως πέντε ημερών το πολύ », μετά το αίτημα.

Το μέτρο έρχεται καθώς ο αριθμός των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που καταγράφηκε το 2022 αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2021.

Με πληροφορίες από Le Figaro

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής  ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω,  τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM