Ένας 9χρονος έστειλε αίτηση εργασίας στη ΝASA για «Φύλακας του Γαλαξία» και φυσικά πήρε απάντηση

Ένας 9χρονος έστειλε αίτηση εργασίας στη ΝASA για «Φύλακας του Γαλαξία» και φυσικά πήρε απάντηση Facebook Twitter
4

Πριν από μερικές ημέρες, η NASA ανέβασε μία αγγελία στο USAJobs.gov αναζητώντας υποψηφίους με ανώτερες σπουδές και εμπειρία στις διαπλανητικές αποστολές για τη θέση του «προστάτη που πλανήτη» (σ.σ. planetary protection officer), τίτλος που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει βγαλμένος από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η συγκεκριμένη θέση εργασίας θεσπίστηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία το 1967 και έχει ετήσιες αποδοχές ύψους 187.000 δολαρίων.

Δουλειά του «προστάτη» είναι φυσικά η προστασία εξωγήινων κόσμων όπως για παράδειγμα o δορυφόρος Europa (σ.σ. ο τέταρτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία και πιθανώς κατοικήσιμος λόγω της ύπαρξης ενός υπόγειου ωκεανού κάτω από την παγωμένη επιφάνειά του) από τα μικρόβια που μεταφέρουν οι γήινες αποστολές και αντίστοιχα η προστασία της Γης από εξωγήινα βακτήρια ή μικροοργανισμούς που μπορεί να βρίσκονται στα δείγματα που συλλέγονται από το διάστημα.

Ο 9χρονος Jack Davis που πηγαίνει στην 4η δημοτικού, φαίνεται πως κράτησε μόνο τον τίτλο και δεν διάβασε τα ψιλά γράμματα της αγγελίας και έτσι αποφάσισε να στείλει τη δική του ομολογουμένως αξιολάτρευτη αίτηση εργασίας στη NASA, υπογράφοντας ως «Φύλακας του Γαλαξία» (σ.σ. εμπνεόμενος από την ομώνυμη σειρά κομικ και φυσικά τις ταινίες).

Ένας 9χρονος έστειλε αίτηση εργασίας στη ΝASA για «Φύλακας του Γαλαξία» και φυσικά πήρε απάντηση Facebook Twitter

Έτσι, αφού παραδέχτηκε πως αντιλαμβάνεται ότι είναι μόλις 9 χρονών, επεσήμανε ότι θεωρεί τον εαυτό του ιδανικό για τη θέση.

Θέλοντας να πείσει το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της NASA για την καταλληλότητά του παρέθεσε μία σειρά από ατράνταχτα επιχειρήματα όπως ότι η αδερφή του τού λέει ότι είναι κι αυτός εξωγήινος, ότι έχει δει σχεδόν όλες τις ταινίες γύρω από το διάστημα και τους εξωγήινους που θα μπορούσε να δει, καθώς και ότι είναι πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια.

«Είμαι νέος, οπότε μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος» συμπλήρωσε στην επιστολή του αφήνοντας να φανερωθεί μία βαθιά γνώση γύρω από την ανθρώπινη φύση, πριν υπογράψει ως «Φύλακας του Γαλαξία».

H NASA θα μπορούσε, αν ήθελε, να αγνοήσει (σ.σ. όχι δεν φέρονται έτσι σε έναν μελλοντικό φύλακα του γαλαξία) την επιστολή του μικρού Jack και να την πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, αλλά δεν το έκανε. Αντιθέτως, ο δρ. James L. Green, διευθυντής του τμήματος πλανητικής επιστήμης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας έσπευσε να απαντήσει στον μικρό Jack.

Ένας 9χρονος έστειλε αίτηση εργασίας στη ΝASA για «Φύλακας του Γαλαξία» και φυσικά πήρε απάντηση Facebook Twitter

Ο δρ. Green, αφού συνεχάρη τον 9χρονο πιτσιρικά για την πρόθεσή του να γίνει «φύλακας του γαλαξία», του εξήγησε περί τίνος ακριβώς πρόκειται ώστε να ξέρει τα καθήκοντά του.

«Ψάχνουμε πάντα για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς που θα μας βοηθήσουν, οπότε ελπίζω να μελετάς πολύ και να τα πηγαίνεις καλά στο σχολείο», τόνισε ο Green στην επιστολή του και εμμέσως τον κάλεσε να επισκεφτεί τη NASA μία από αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Business Insider, η Διαστημική Υπηρεσία δεν σταμάτησε εκεί.

Ο Jonathan Rall, διευθυντής του τμήματος πλανητής έρευνας τηλεφώνησε στον Davis για τον συγχαρεί προσωπικός για το ενδιαφέρον του γύρω από τη θέση εργασίας.

Jack, είσαι πολύ κοντά, μην τα παρατήσεις τώρα.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM