Eminem: Μηνύει αυστραλιανή εταιρεία με είδη παραλίας - Ο λόγος

EMINEM ΜΗΝΥΣΗ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τις νομικές διαδικασίες κατά της αυστραλιανής μάρκας με είδη παραλίας «Swim Shady» έχει κινήσει ο θρύλος της hip hop, Eminem.

Ο Eminem ισχυρίζεται ότι η επωνυμία της είναι πολύ κοντά σε αυτό του κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος του alter ego του, «Slim Shady».

Ο ράπερ γεννημένος ως Marshall B Mathers III, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του αμερικανικού εμπορικού σήματος της «Swim Shady», λίγες ημέρες αφότου αυτό χορηγήθηκε από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) τον Σεπτέμβριο.

Στην αίτηση του προς το USPTO υποστηρίζει, ότι η συγκεκριμένη επωνυμία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ενώ αφήνει την ψευδή εντύπωση ότι έχει σχέση με την εταιρεία με έδρα το Σίδνεϊ, η οποία διαθέτει ομπρέλες για προστασία από τον ήλιο, τσάντες, πετσέτες και ρούχα για την παραλία.

Eπιπλέον, η νομική διαμάχη έχει επεκταθεί και στην Αυστραλία.

Ο Eminem υποστηρίζει ότι η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, παραβίασε τα δικαιώματα του εμπορικού του σήματος στη χώρα.

Τι απαντά η εταιρεία στον Eminem

«Η Swim Shady είναι μια αυστραλιανή εταιρεία που δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατέψει τους ανθρώπους από τον έντονο ήλιο της χώρας», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της, Τζέρεμι Σκοτ (Jeremy Scott) σε κοινή του δήλωση με τη συνεργάτιδά του, Ελίζαμπεθ Άφρακοφ στον Guardian Australia.

«Θα υπερασπιστούμε την πολύτιμη πνευματική μας ιδιοκτησία. Δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν προτιθέμεθα προς το παρόν να κάνουμε περαιτέρω δηλώσεις», συμπλήρωσαν.

Πριν από την έναρξη λειτουργίας της «Swim Shady», ο Eminem κατείχε τα εμπορικά σήματα «Shady» και «Shady Limited» στην Αυστραλία, αλλά όχι το επίμαχο «Slim Shady» για το οποίο κατέθεσε αίτηση τον Ιανουάριο του 2025.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM