Έλον Μασκ: Δεν παίρνει μισθό από την Tesla εδώ και χρόνια, αλλά τα κέρδη του είναι σημαντικά

Έλον Μασκ: Δεν παίρνει μισθό από την Tesla εδώ και χρόνια, αλλά τα κέρδη του είναι σημαντικά Facebook Twitter
0

O Έλον Μασκ κερδίζει μεγάλα χρηματικά ποσά από την Tesla, ωστόσο δεν έχει λάβει κανονικό μισθό, όπως οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας, από το 2019.

Πριν από τέσσερα χρόνια έλαβε 23.760 δολάρια, που απαιτούνται από τον νόμο περί κατώτατου μισθού της Καλιφόρνιας, ωστόσο έκτοτε ο CEO δεν έχει λάβει κανένα άλλο χρηματικό ποσό. 

Έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χάρη στα ιδιαιτέρως προσοδοφόρα πακέτα μετοχών της εταιρείας, που αγόρασε για μικρό μέρος της τιμής αγοράς τους, όταν επιτυγχάνονταν στόχοι. 

Έκανε χρήση των τελευταίων δικαιωμάτων του πακέτου του πριν από έναν μήνα, άρα πλέον ο Μασκ δεν θα μπορεί να πλουτίζει - κατά τον ίδιο τρόπο. Αλλά, όσο καλύτερα τα πηγαίνει η εταιρεία, τόσα περισσότερα είναι τα κέρδη του. Κατέχει 412 εκατομμύρια μετοχές της και έχει δικαιώματα για την αγορά άλλων 304 εκατομμυρίων μετοχών σε τιμή ευκαιρίας 23,34 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Παρασκευή στα 208,31 δολάρια.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, ο Μασκ μπορεί να λάβει άλλη μία ίδια συμφωνία, με την οποία θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας για μεγάλο, ακόμα, διάστημα, παρά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το Twitter και τη SpaceX.

Αλλά, δεν είναι όλοι οι μέτοχοι της Tesla υπέρ αυτής της λύσης και το ζήτημα του προηγούμενου πακέτου του Μασκ είχε φτάσει μέχρι τα δικαστήρια - δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. 

Την 1η Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι επενδυτές και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημο ανακοινωθέν αναφορικά με το ετήσιο πλάνο της εταιρείας. Τότε, μπορεί να ανακοινωθεί και η νέα συμφωνία με τον Μασκ. 

Ορισμένοι επενδυτές, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα να χάσει η Tesla τον επικεφαλής της. «Σκοπεύω να μείνω όσο καιρό είμαι χρήσιμος» είχε πει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM