Έλον Μασκ: Δεν παίρνει μισθό από την Tesla εδώ και χρόνια, αλλά τα κέρδη του είναι σημαντικά

Έλον Μασκ: Δεν παίρνει μισθό από την Tesla εδώ και χρόνια, αλλά τα κέρδη του είναι σημαντικά Facebook Twitter
0

O Έλον Μασκ κερδίζει μεγάλα χρηματικά ποσά από την Tesla, ωστόσο δεν έχει λάβει κανονικό μισθό, όπως οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας, από το 2019.

Πριν από τέσσερα χρόνια έλαβε 23.760 δολάρια, που απαιτούνται από τον νόμο περί κατώτατου μισθού της Καλιφόρνιας, ωστόσο έκτοτε ο CEO δεν έχει λάβει κανένα άλλο χρηματικό ποσό. 

Έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χάρη στα ιδιαιτέρως προσοδοφόρα πακέτα μετοχών της εταιρείας, που αγόρασε για μικρό μέρος της τιμής αγοράς τους, όταν επιτυγχάνονταν στόχοι. 

Έκανε χρήση των τελευταίων δικαιωμάτων του πακέτου του πριν από έναν μήνα, άρα πλέον ο Μασκ δεν θα μπορεί να πλουτίζει - κατά τον ίδιο τρόπο. Αλλά, όσο καλύτερα τα πηγαίνει η εταιρεία, τόσα περισσότερα είναι τα κέρδη του. Κατέχει 412 εκατομμύρια μετοχές της και έχει δικαιώματα για την αγορά άλλων 304 εκατομμυρίων μετοχών σε τιμή ευκαιρίας 23,34 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Παρασκευή στα 208,31 δολάρια.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, ο Μασκ μπορεί να λάβει άλλη μία ίδια συμφωνία, με την οποία θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας για μεγάλο, ακόμα, διάστημα, παρά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το Twitter και τη SpaceX.

Αλλά, δεν είναι όλοι οι μέτοχοι της Tesla υπέρ αυτής της λύσης και το ζήτημα του προηγούμενου πακέτου του Μασκ είχε φτάσει μέχρι τα δικαστήρια - δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. 

Την 1η Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι επενδυτές και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημο ανακοινωθέν αναφορικά με το ετήσιο πλάνο της εταιρείας. Τότε, μπορεί να ανακοινωθεί και η νέα συμφωνία με τον Μασκ. 

Ορισμένοι επενδυτές, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα να χάσει η Tesla τον επικεφαλής της. «Σκοπεύω να μείνω όσο καιρό είμαι χρήσιμος» είχε πει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM