Ελεύθερος από το Πακιστάν ο Ινδός πιλότος- Οι πρώτες δηλώσεις

Ελεύθερος από το Πακιστάν ο Ινδός πιλότος- Οι πρώτες δηλώσεις Facebook Twitter
0

Το Ισλαμαμπάντ απελευθέρωσε όπως είχε προαναγγείλει τον Ινδό πιλότο, Αμπχιντάν Βαρταμάν το μαχητικό του οποίου είχε καταρρίψει πάνω από την διοικούμενη από το Πακιστάν περιοχή του Κασμίρ.

Σύμφωνα με το BBC, o σμήναρχος παραδόθηκε σε ινδούς αξιωματούχους κοντά σε μια διέλευση των συνόρων με το Πακιστάν.

Ο πιλότος περιέγραψε την εμπειρία του στην τηλεόραση του Πακιστάν, αναφέροντας πως ήταν «πολύ εντυπωσιασμένος» από τον πακιστανικό στρατό.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν δήλωσε ότι η απελευθέρωση του πιλότου αποτελεί μια «χειρονομία ειρήνης» στην Ινδία. Ωστόσο «η επιθυμία μας για αποκλιμάκωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως αδυναμία», είχε τονίσει απευθυνόμενος στον Ινδό ομόλογο του Ναρέντρα Μόντι.

Στο μεταξύ οι γονείς του αντισμήναρχου Αμπχιντάν Βαρταμάν, που έχει αναχθεί σε ήρωα στην Ινδία, έφτασαν αργά χθες Πέμπτη στην Αμριτσάρ αεροπορικώς, με τους συνεπιβάτες τους στο αεροπλάνο να τους χειροκροτούν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον έχουμε πίσω. Θέλουμε να τον ξαναδούμε», δήλωσε νωρίτερα από το Νέο Δελχί ο επικεφαλής της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο πτέραρχος Ρ.ΤΖ.Κ. Καπούρ.

«Θεωρούμε την απελευθέρωσή του απλώς μια κίνηση βάσει των Συμφωνιών της Γενεύη», πρόσθεσε.

Η Ινδία παραμένει «εντελώς προετοιμασμένη και σε ένα στάδιο ενισχυμένης ετοιμότητας για να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση από το Πακιστάν», προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ινδίας Σουρέντρα Σινγκ Μάχαλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ