«Ελέγξτε για προγενέστερα κρούσματα κορωνοϊού»: Σύσταση ΠΟΥ μετά την περίπτωση της Γαλλίας

«Ελέγξτε για προγενέστερα κρούσματα κορωνοϊού»: Σύσταση ΠΟΥ μετά την περίπτωση της Γαλλίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν αποτελεί έκπληξη»  μια αναφορά κρούσματος κορωνοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, νωρίτερα δηλαδή από την περίοδο που πιστεύεται ότι έφθασε ο ιός στη χώρα.

Πρόσθεσε δε, πως είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια "νέα και σαφέστερη εικόνα" της πανδημίας.

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

Tο εν λόγω νοσοκομείο έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση αφότου επανεξέτασε όλα τα παλιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία που είχαν νοσηλευθεί εκεί. Στο πλαίσιο αυτό, ανακάλυψε την περίπτωση από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα προτού η Γαλλία ανακοινώσει τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Η χώρα είναι από εκείνες που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή, 24.895 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM