Έκαναν ευθανασία στον Αν-Αν, το γηραιότερο πάντα που ζούσε σε πάρκο

Ευθανασία στο γηραιότερο πάντα στον κόσμο που ζούσε σε αιχμαλωσία Facebook Twitter
Ο Αν Αν έφτασε σε ηλικία 35 ετών (Φωτ.: Getty Images)
0

Ο Αν-Αν, το γηραιότερο γιγάντιο πάντα που ζούσε σε αιχμαλωσία, υποβλήθηκε σε ευθανασία, μετά την επιδείνωση της υγείας του. 

Το Ocean Park, το θεματικό πάρκο στο Χονγκ Κονγκ όπου πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή το εν λόγω πάντα, ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση. Ο Αν Αν έζησε 35 χρόνια, που αντιστοιχεί σε 105 ανθρώπινα έτη ζωής, σύμφωνα με το Οcean Park. 

«Ο Αν-Αν μας δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις, με πολλές συγκινητικές στιγμές. Η εξυπνάδα του και η παιχνιδιάρικη διάθεσή του θα μας λείψουν πολύ», δήλωσε ο Πάουλο Πονγκ, πρόεδρος του Ocean Park Corporation. 

«Έζησε μια γεμάτη ζωή που τελείωσε στην αξιοσέβαστη ηλικία των 35 ετών, το αντίστοιχο των 105 ετών για άνθρωπο», ανέφερε η ανακοίνωση του θεματικού πάρκου. 

Ο Αν Αν είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, κάτι συνηθισμένο ανάμεσα σε πάντα μεγάλης ηλικίας. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε μεταφερθεί σε άλλο χώρο, μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών του πάρκου, επειδή επιδεινώθηκε η υγεία του. 

Σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή και ήταν σημαντικά λιγότερο δραστήριος τις τελευταίες ημέρες. Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασής του, κτηνίατροι του πάρκου και των αρμόδιων αρχών του Χονγκ Κονγκ «πήραν τη δύσκολη απόφαση να γίνει ευθανασία», αφού πρώτα συμβουλεύτηκαν και το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας των Γιγάντιων Πάντα. 

Το 1999, το Πεκίνο έκανε δώρο στο Χονγκ Κονγκ τον Αν Αν και ένα θηλυκό πάντα. Η Τζια Τζια πέθανε το 2016, σε ηλικία 38 ετών και είναι το θηλυκό πάντα που έχει φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία, σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Το 2007 η Κίνα δώρισε άλλο ένα ζευγάρι πάντα στο Χονγκ Κονγκ, την Γινγκ Γινγκ και τον Λε Λε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ