Έφηβος δημιούργησε app για να βοηθήσει την αδελφή του που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο να «μιλήσει»

Έφηβος δημιούργησε app για να βοηθήσει την αδελφή του που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο να «μιλήσει» Facebook Twitter
0

Ένας έφηβος από τις ΗΠΑ ανέπτυξε μια εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και τους φίλους της. 

Ο 16χρονος Άρτσερ δημιούργησε ένα app θέλοντας να βοηθήσει την 14χρονη Della που πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια, το σύνδρομο Bainbridge-Ropers, που επηρεάζει την ικανότητά της στην ομιλία. 


Ο Άρτσερ παρατήρησε πως οι αντίστοιχες εφαρμογές που κυκλοφορούσαν ήδη στις πλατφόρμες ήταν πάρα πολύ ακριβές και ένα άτομο με προβλήματα ομιλίας έπρεπε να καταβάλει εκατοντάδες δολάρια για να αποκτήσει κάποια από αυτές. Δεν θεώρησε δίκαιη την κατάσταση και φρόντισε η δική του εφαρμογή να είναι εντελώς δωρεάν για όλους.  

Χρησιμοποιώντας ένα τάμπλετ, η Della πατά στην οθόνη αφής τις λέξεις που θέλει να πει, και αυτές εκφωνούνται από την φορητή συσκευή. Μπορεί όταν θέλει να σχηματίσει ολόκληρες προτάσεις. Πολλά εικονικά «πλακάκια» συνοδεύονται από εικόνες για να της είναι ακόμα πιο εύκολο να βρει αυτό που ψάχνει και να επικοινωνήσει. 

Όταν ο Άρτσερ ανέβασε τον πρώτο κώδικα σε μία επίδειξη στο TikTok, χιλιάδες υποδέχτηκαν την ιδέα του με ενθουσιασμό. Κάποιοι προγραμματιστές προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να τον βοηθήσουν και έτσι η προσπάθειά του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. 

«Προσπαθούσα να κάνω κάτι που εταιρείες και προγραμματιστές πληρώνονται πολύ μεγάλα ποσά για να το κάνουν. Είμαι απλώς ένα παιδί στο σπίτι του.» 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM