Δύο λεπτά σιγής στη Βρετανία για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Δύο λεπτά σιγής στη Βρετανία για τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Δύο λεπτά σιγής στη Βρετανία μετά το τέλος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έλαβε χώρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

«Για να αποδώσουμε τα σέβη μας στην Αυτού Μεγαλειότητα, τη βασίλισσα, τα λεπτά σιγής θα τηρηθούν σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις θα εκδώσουν οδηγίες, ανάλογα με τις ανάγκες» αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Τοπικές διοικήσεις, επιχειρήσεις, οργανισμοί και πολίτες αναμένεται να συμμετείχαν στην - ίσως - τελευταία δημόσια απότιση τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη, που απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών. 

Κατά της διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, επικεφαλής της αγγλικανικής εκκλησίας, απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

«Σε γνωστή της ομιλία, την οποία εκφώνησε με την ευκαιρία των 21ων γενεθλίων της, η εκλιπούσα Αυτή Μεγαλειότητα είχε δηλώσει ότι όλη της η ζωή θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία του έθνους και της Κοινοπολιτείας. Σπάνια έχει τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό μια υπόσχεση» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ήταν «πρόσχαρη, παρούσα για όλους, άγγιζε πολλές ζωές» πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM