Δύο κέντρα καταγραφής για την επαναπροώθηση μεταναστών ετοιμάζει η Τουρκία

Δύο κέντρα καταγραφής για την επαναπροώθηση μεταναστών ετοιμάζει η Τουρκία Facebook Twitter
0

Την ώρα που τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Άγκυρας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι η Τουρκία ετοιμάζει δύο κέντρα καταγραφής για τους μετανάστες που πρόκειται να επιστραφούν στη χώρα από την Ελλάδα.

Η Τουρκία αναμένει την επιστροφή μεταναστών, Σύρων ή άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι διέσχισαν το Αιγαίο με προορισμό την Ελλάδα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει της συμφωνίας αυτής που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχουν αποσαφηνισθεί πλήρως οι ακριβείς συνθήκες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αυτές οι επιστροφές.

Εργασίες άρχισαν στο θέρετρο του Τσεσμέ (επαρχία Σμύρνης) που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, δήλωσε ο δήμαρχός του.

Σωλήνες νερού και ηλεκτρικά καλώδια εγκαταστάθηκαν σ' έναν χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων κοντά στο λιμάνι, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως κέντρο, διευκρίνισε ο δήμαρχος Μουχιτίν Νταλγκίτς μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή. Θα έχει σκηνές, στις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να δακτυλοσκοπούν τους μετανάστες και να τους καταγράφουν, και χώρους υγιεινής.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν στο γεγονός ότι τα κέντρα αυτά δεν είναι καταυλισμοί προσφύγων, αλλά χώροι από τους οποίους αυτοί που καταγράφονται θα μπορούν στη συνέχεια να στέλνονται σε καταυλισμους προσφύγων, το ταχύτερο δυνατόν.

«Μόλις καταγράφονται και εξετάζεται η κατάσταση της υγείας τους, θα στέλνονται στους καταυλισμούς», διευκρινίζει ο δήμαρχος του Τσεσμέ. «Θα προσπαθήσουμε να παραμένουν εδώ όσο το δυνατόν λιγότερο».

Πολλοί αιρετοί αξιωματούχοι των παραλιακών πόλεων της δυτικής Τουρκίας εκφράζουν φόβους πως ο τοπικός πληθυσμός θα αντιδράσει σε μια ξαφνική συρροή μεταναστών, η οποία μπορεί επίσης να τρομάξει τους τουρίστες.

Αιρετοί αξιωματούχοι του Δικελί, βορειότερα και απέναντι από τη Λέσβο, έκαναν επίσης γνωστό ότι ετοιμάζουν ένα κέντρο υποδοχής στην περιοχή για τους μετανάστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα. Όμως εικόνες που μεταδόθηκαν χθες Παρασκευή από το τουρκικό κανάλι NTV έδειχναν μια άδεια αλάνα στον χώρο που προορίζεται για το κέντρο υποδοχής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM