Δρομέας νίκησε άλογο σε κούρσα- Σε αγώνα που ξεκίνησε από ένα στοίχημα

Δρομέας νίκησε άλογο σε κούρσα- Σε αγώνα που ξεκίνησε από ένα στοίχημα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένας Βρετανός δρομέας μπήκε στο ιδιαίτερα ολιγομελές «κλαμπ» των ανθρώπων που έχουν νικήσει άλογο, σε αγώνα που γίνεται στην Ουαλία. Έγινε μόλις ο τρίτος που τα καταφέρνει. 

Ο Ρίκι Λάιτφουτ ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 22 μιλίων σε 2ωρ.22.23, αφήνοντας πίσω του τον Lane House Boy, το ταχύτερο άλογο του αγώνα, που κάλυψε την απόσταση σε 2ωρ.24.24. 

Πρόκειται για αγώνα στο οποίο δρομείς κοντράρονται με άλογα. Διοργανώνεται στην Ουαλία από τη δεκαετία του ‘80 και όλα ξεκίνησαν έπειτα από στοίχημα που έβαλαν δύο άτομα σε τοπική παμπ, για το εάν άνθρωπος θα μπορούσε να κερδίσει άλογο σε κούρσα μεγάλων αποστάσεων. 

Στον φετινό αγώνα συμμετείχαν 1.200 δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν κόντρα σε άλογα, με αναβάτες. Ο Λάιτφουτ είναι ο πρώτος δρομέας που τερματίζει πρώτος από το 2007, όταν είχε κερδίσει ο Φλόριαν Χόλτινγκερ. Άλλος ένας άνθρωπος έχει δείξει την πλάτη του στα άλογα, στην εν λόγω διοργάνωση, ο Χιου Λομπ το 2004, σύμφωνα με τους διοργανωτές. 

Το επίτευγμα του Λάιτφουτ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι την παραμονή του αγώνα ήταν ξύπνιος από τις 06:00, προκειμένου να «πετάξει» από την Τενερίφη στο Μάντσεστερ. Το ίδιο απόγευμα ήταν στην Ουαλία και την επομένη ταξίδεψε για το Llanwrtyd Wells, όπου έφτασε δύο ώρες πριν από την εκκίνηση. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη και ενθουσιασμένος ότι έγινα ένας από τους μόλις τρεις που έχουν νικήσει άλογο», δήλωσε στο CNN ο 37χρονος πυροσβέστης. «Ήμουν ξύπνιος για 29 ώρες πριν από την κούρσα και έπρεπε να οδηγήσω πέντε ώρες για να φτάσω στο σπίτι μετά τον αγώνα, οπότε περιττό να πω ότι ήμουν διαλυμένος. Αλλά άξιζε», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM