Disney: Εργαζόμενοι απεργούν γιατί η εταιρεία «στηρίζει τον ομοφοβικό νόμο της Φλόριντα»

Disney: Αντιδράσεις των εργαζομένων για την «στήριξη του ομοφοβικού νόμου της Φλόριντα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ υπάλληλοι της Disney καθώς και υποστηρικτές προχώρησαν σε συμβολική απεργία προχθές για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με φερόμενες δωρεές της εταιρείας σε Ρεπουμπλικάνους που προώθησαν νομοσχέδιο της Φλόριντα στο οποίο οι επικριτές του αναφέρονται με τον όρο «Don’t say gay» (=μην λες γκέι).  

Ο εν λόγω νόμος της πολιτείας επιτρέπει σε ομοφοβικούς ή τρανσφοβικούς γονείς να μηνύουν τις σχολικές περιφέρειες εάν η ταυτότητα φύλου ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναδεικνύεται με οποιονδήποτε τρόπο στις τάξεις. 

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, που επιδιώκει την επανεκλογή του φέτος, εξέφρασε την υποστήριξή του για το νομοσχέδιο. «Θα σιγουρευτούμε ότι οι γονείς θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο χωρίς κάποια από αυτά τα πράγματα να μπαίνουν στο πρόγραμμα μαθημάτων». Ο ίδιος και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σε όλες τις ΗΠΑ λένε ότι θέλουν να δώσουν στους γονείς μεγαλύτερο έλεγχο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, ζήτησε συγγνώμη αν και απέρριψε τους ισχυρισμούς των εργαζομένων για τις δωρεές της εταιρείας. 

Ωστόσο,  οι διοργανωτές της απεργίας επιμένουν ότι η εταιρεία «πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως σε ένα δραστικό σχέδιο που προστατεύει τους εργαζόμενους από νομοθεσία μίσους». 

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να εξευμενιστεί η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με κατώτερη εκπροσώπηση στην παραγωγή περιεχομένου που παράγεται και δωρεές σε καλοπροαίρετες οργανώσεις απλά δεν είναι αρκετές. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε αυτό με εκπαιδευτικά σεμινάρια ή συμβολικούς χαρακτήρες φόντου, ακόμη και γνωστοί οργανισμοί αρνούνται τα χρήματά σας μέχρι να ληφθούν μέτρα», αναφέρει μια ανοιχτή επιστολή από τους διοργανωτές. 

Την Τρίτη, ένας δημοσιογράφος του CNBC μοιράστηκε ένα βίντεο με «εκατοντάδες υπαλλήλους της Disney να βγαίνουν από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μπέρμπανκ».

Η Disney δημοσίευσε μια δήλωση την Τρίτη το πρωί λέγοντας πως «η Disney Parks, Experiences and Products δεσμεύεται να δημιουργεί εμπειρίες που υποστηρίζουν τις οικογενειακές αξίες για κάθε οικογένεια και δε θα υποστηρίξει τις διακρίσεις σε καμία μορφή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε νομοθεσία που παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Με πληροφορίες από Vulture

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM