Disney: Εργαζόμενοι απεργούν γιατί η εταιρεία «στηρίζει τον ομοφοβικό νόμο της Φλόριντα»

Disney: Αντιδράσεις των εργαζομένων για την «στήριξη του ομοφοβικού νόμου της Φλόριντα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ υπάλληλοι της Disney καθώς και υποστηρικτές προχώρησαν σε συμβολική απεργία προχθές για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με φερόμενες δωρεές της εταιρείας σε Ρεπουμπλικάνους που προώθησαν νομοσχέδιο της Φλόριντα στο οποίο οι επικριτές του αναφέρονται με τον όρο «Don’t say gay» (=μην λες γκέι).  

Ο εν λόγω νόμος της πολιτείας επιτρέπει σε ομοφοβικούς ή τρανσφοβικούς γονείς να μηνύουν τις σχολικές περιφέρειες εάν η ταυτότητα φύλου ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναδεικνύεται με οποιονδήποτε τρόπο στις τάξεις. 

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, που επιδιώκει την επανεκλογή του φέτος, εξέφρασε την υποστήριξή του για το νομοσχέδιο. «Θα σιγουρευτούμε ότι οι γονείς θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο χωρίς κάποια από αυτά τα πράγματα να μπαίνουν στο πρόγραμμα μαθημάτων». Ο ίδιος και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σε όλες τις ΗΠΑ λένε ότι θέλουν να δώσουν στους γονείς μεγαλύτερο έλεγχο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, ζήτησε συγγνώμη αν και απέρριψε τους ισχυρισμούς των εργαζομένων για τις δωρεές της εταιρείας. 

Ωστόσο,  οι διοργανωτές της απεργίας επιμένουν ότι η εταιρεία «πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως σε ένα δραστικό σχέδιο που προστατεύει τους εργαζόμενους από νομοθεσία μίσους». 

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να εξευμενιστεί η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με κατώτερη εκπροσώπηση στην παραγωγή περιεχομένου που παράγεται και δωρεές σε καλοπροαίρετες οργανώσεις απλά δεν είναι αρκετές. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε αυτό με εκπαιδευτικά σεμινάρια ή συμβολικούς χαρακτήρες φόντου, ακόμη και γνωστοί οργανισμοί αρνούνται τα χρήματά σας μέχρι να ληφθούν μέτρα», αναφέρει μια ανοιχτή επιστολή από τους διοργανωτές. 

Την Τρίτη, ένας δημοσιογράφος του CNBC μοιράστηκε ένα βίντεο με «εκατοντάδες υπαλλήλους της Disney να βγαίνουν από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μπέρμπανκ».

Η Disney δημοσίευσε μια δήλωση την Τρίτη το πρωί λέγοντας πως «η Disney Parks, Experiences and Products δεσμεύεται να δημιουργεί εμπειρίες που υποστηρίζουν τις οικογενειακές αξίες για κάθε οικογένεια και δε θα υποστηρίξει τις διακρίσεις σε καμία μορφή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε νομοθεσία που παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Με πληροφορίες από Vulture

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM