Δημοσιογράφος της WSJ: Από ελληνική υπηρεσία η διαρροή του εγγράφου του Wikileaks;

Δημοσιογράφος της WSJ: Από ελληνική υπηρεσία η διαρροή του εγγράφου του Wikileaks; Facebook Twitter
EPA/MARIO CRUZ
1

Το έγγραφο του Wikileaks με τα πρακτικά της συνομιλίας μεταξύ του Πόλ Τόμσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας και δημιουργεί συνεχώς φήμες και σενάρια ως προς το ποιος και πως προκάλεσε τη διαρροή του.

Τις τελευταίες ώρες, ένα tweet του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Wall Street Journal» Marcus Walker έχει προκαλέσει αίσθηση στα social media και όχι μόνο.

Δημοσιογράφος της WSJ: Από ελληνική υπηρεσία η διαρροή του εγγράφου του Wikileaks; Facebook Twitter

Ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι στο έγγραφο που διέρρευσε στη δημοσιότητα, το επίθετο της επικεφαλής της αποστολής του ελληνικού προγράμματος στην Ελλάδα Ντέλιας Βελκουλέσκου έχει ένα μικρό ορθογραφικό λάθος (σ.σ. γράφεται ως Velkouleskou και όχι Velculescu όπως είναι το σωστό).

Ο Walker υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο λάθος ίσως και να υποδεικνύει πως έχει γραφτεί από κάποια ελληνική υπηρεσία.

Λίγο αργότερα ωστόσο, το Wikileaks απάντησε μέσω λογαριασμού του στο twitter, λέγοντας πως: ««Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά το έγγραφο και η ορθογραφία (προερχόμενη από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας».

Σε νέα ερώτηση του δημοσιογράφου προς το Wikileaks ως προς το γιατί «δανείστηκε» τα ονόματα από τον ελληνικό τύπο, η ιστοσελίδα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τα πιο λεπτομερή ρεπορτάζ για την αποστολή του ΔΝΤ που βρισκόταν εκείνη την εβδομάδα στην Ελλάδα περιέχονται στον ελληνικό τύπο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ