Δημοσιογράφος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητά αποζημίωση για τη φυλάκιση του στην Τουρκία

Δημοσιογράφος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητά αποζημίωση για τη φυλάκιση του στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αίτημα να του δοθεί αποζημίωση για την κράτησή του στις τουρκικές φυλακές. 

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την τουρκική και την γερμανική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον περσινό Φεβρουάριο και αφέθηκε ελεύθερος περίπου έναν χρόνο μετά.

Τώρα προσφεύγει στην τουρική Δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 152.000 δολάρια) για την κράτησή του στην Τουρκία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ της γερμανικής πτέρυγας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Η δίκη του με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της προπαγάνδας και της στάσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, προσθέτει στην ανάρτησή της η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικαλούμενη τον δικηγόρο του Γιουτζέλ, Βεϊσέλ Οκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM