Δικάζεται στο Βερολίνο ιρακινός στρατιώτης για εγκλήματα πολέμου-Είχε φτάσει ως πρόσφυγας

Δικάζεται στο Βερολίνο ιρακινός στρατιώτης για εγκλήματα πολέμου-Είχε φτάσει ως πρόσφυγας Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο του Βερολίνου η δίκη ενός πρώην Ιρακινού στρατιώτη που κατηγορείται ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου» στη χώρα του, καθώς φωτογραφήθηκε κρατώντας τα κομμένα κεφάλια δύο μελών του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ο 28χρονος άνδρας, που αναφέρεται μόνο με το όνομα Ράμι Κ., πόζαρε για τη φωτογραφία τον Μάρτιο του 2015 όταν ήταν μέλος του ιρακινού στρατού κοντά στην πόλη Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Η φωτογραφία στη συνέχεια αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

 

Ο άνδρας έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 και προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Ιρακινός παραδέχθηκε το γεγονός, εξηγώντας ότι επέδειξε τα δύο κομμένα κεφάλια μελών του ΙΚ έπειτα από διαταγή ενός αξιωματικού.

 

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο άνδρας ήθελε με αυτό τον τρόπο «να ταπεινώσει» τους δύο άνδρες και είναι ένοχος για «έγκλημα πολέμου». Ο πρώην στρατιώτης εξήγησε στη διάρκεια της έρευνας ότι υπάκουσε στη διαταγή ανωτέρου του επειδή φοβήθηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχανε τον σεβασμό των άλλων μελών της μονάδας του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM