Δικαστήριο δικαίωσε πλούσιους γονείς: Δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λεφτά στον μεσήλικα γιο τους

Δικαστήριο δικαίωσε πλούσιους γονείς: Δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λεφτά στον μεσήλικα γιο τους Facebook Twitter
0

Μία πρωτοφανής υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα στη Βρετανία, με αντιδίκους ένα ζευγάρι πολύ πλούσιων γονιών και τον μεσήλικα γιο τους. 

Ένας 41χρονος άνδρας, με πτυχίο στην σύγχρονη ιστορία και μεταπτυχιακό τίτλο, απαίτησε από τους γονείς του να συνεχίσουν να τον χρηματοδοτούν, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν, μειώνοντας το ποσό που του έδιναν μηνιαίως. Τελικά η οικογενειακή υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι οι γονείς του είχαν τροφοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση εξάρτησης και τώρα θα έπρεπε να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. 

Ο ίδιος δεν εργάζεται από το 2011 και, όπως ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στους δικαστές, πρόσφατα, οι γονείς του αποφάσισαν να «μειώσουν σημαντικά» την οικονομική υποστήριξη τους, επειδή «η μεταξύ τους σχέση χειροτέρευσε». Οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι οι γονείς όφειλαν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον γιο τους, επικαλούμενοι νομικές διατάξεις του 1973 για τον γάμο και του 1989 τα παιδιά. 

Εδώ και χρόνια, ο 41χρονος μένει στο Λονδίνο και οι γονείς του στο Ντουμπάι. «Το ζευγάρι τον χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να το κάνει ως έναν βαθμό» εξήγησε στον Independent ο δικαστής σερ Τζέιμς Μάνμπι που έκανε λόγο για μία υπόθεση χωρίς προηγούμενο. 

«Τον άφησαν να μένει σε ένα διαμέρισμα τους στο κεντρικό Λονδίνο και μέχρι πρότινος του πλήρωναν και όλους τους λογαριασμούς. Πρόσφατα η σχέση με τον πατέρα επιδεινώθηκε και το χαρτζηλίκι μειώθηκε σημαντικά. Ο γιος κατηγορεί τους γονείς του πως τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ακούσια είτε εκούσια, ενίσχυσαν την σχέση εξάρτησης» που τώρα θέλουν τόσο απότομα να διακόψουν. 

Η έδρα δικαίωσε τελικά τους γονείς απορρίπτοντας τα επιχειρήματα του 41χρονου που δεν έχει καν το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία. «Θεωρώ ότι οι περισσότεροι έμπειροι δικηγόροι θα αμφέβαλλαν εξ αρχής για το κατά πόσο υπήρχε οποιαδήποτε βάση» στους ισχυρισμούς του, καταλήγει ο δικαστής. 

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ