Δικαστήριο απέρριψε μήνυση κατά του Μπομπ Ντίλαν για βιασμό 12χρονης το 1965

Δικαστήριο απέρριψε την μήνυση κατά του Μπομπ Ντίλαν για βιασμό 12χρονης το 1965 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ ISTVAN BAJZAT
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απέρριψε μήνυση κατά του Μπομπ Ντίλαν για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης το 1965

Η ενάγουσα απέσυρε, εθελοντικά, τη μηνυτήρια αναφορά και η δικαστής απέρριψε την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξανακατεθεί. 

Οι δικηγόροι του Ντίλαν επεσήμαναν πως η άλλη πλευρά δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στο δικαστήριο, μεταξύ των οποίων μηνύματα και emails. Η μηνύτρια, που πλέον διανύει τη δεκαετία των 60, «κατέστρεψε στοιχεία που έχουν να κάνει με τις καταγγελίες της» αναφέρθηκε, επίσης.  

Ο επικεφαλής της νομικής του ομάδας επεσήμανε: «Αυτή η υπόθεση έλαβε τέλος. Είναι εξοργιστικό που έφτασε μέχρι εδώ, εξ΄αρχής». 

Η αγωγή του 2021 κατηγορούσε τον Ντίλαν ότι έγινε φίλος με την ενάγουσα, «για να μειώσει τις αναστολές της, με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, πράγμα που έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά πληγωμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα». 

Η κακοποίηση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, έλαβε χώρα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη.

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση του φακέλου πέρυσι, εκπρόσωπος του Ντίλαν δήλωσε ότι «ο ισχυρισμός είναι αναληθής». 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ