Δικαστικό πλήγμα για τον Κάρλος Γκοσν- Πρέπει να επιστρέψει 5 εκατ. ευρώ σε Nissan και Mitsubishi

Δικαστικό πλήγμα για τον Κάρλος Γκοσν- Πρέπει να επιστρέψει 5 εκατ. ευρώ σε Nissan και Mitsubishi Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Μεγάλο πλήγμα υπέστη ο φυγάς Κάρλος Γκοσν, καθώς δικαστήριο διέταξε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να επιστρέψει 5 εκατομμύρια ευρώ στη Nissan και τη Mitsubishi.

 

Η υπόθεση, μία από τις πολλές νομικές μάχες στις οποίες εμπλέκεται ο Κάρλος Γκοσν, αφορά την καταχωρισμένη στην Ολλανδία κοινοπραξία Nissan- Mitsubishi BV, που το 2019 τον απέπεμψε από τη θέση του προέδρου, μετά τη σύλληψή του.

 

Ο ίδιος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι οι δύο ιαπωνικές εταιρείες παραβίασαν το ολλανδικό εργατικό δίκαιο, όταν τον απέλυσαν. Ο Γκοσν διεκδικούσε 15 εκατομμύρια ευρώ, για μισθούς και αποζημίωση που δεν έλαβε.

 

Όμως, το δικαστήριο στο Άμστερνταμ δικαίωσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αποφασίζοντας ότι ο Γκοσν δεν είχε έγκυρη σύμβαση εργασίας με την κοινοπραξία, καθώς δεν υπήρχε η απαραίτητη συγκατάθεση των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Mitsubishi.

 

Παράλληλα, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Γκοσν καθόρισε αδικαιολόγητα ο ίδιος τον μισθό του και το μπόνους υπογραφής συμβολαίου με την NMBV, όπως και ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που υπέγραψε το εν λόγω συμβόλαιό του με την κοινοπραξία εκ μέρους των αυτοκινητοβιομηχανιών, δεν είχε την εξουσία για κάτι τέτοιο.

 

Έτσι, το δικαστήριο έδωσε εντολή στον Γκοσν να επιστρέψει 5 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε ως πληρωμή από την κοινοπραξία, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2018.

 

Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, προκειμένου να ακουστούν μάρτυρες υπεράσπισης του στην υπόθεση. Τόσο η Nissan όσο και η Mitsubishi εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Ο Γκοσν ήταν πρόεδρος των Nissan και Mitsubishi και διευθύνων σύμβουλος της Renault, όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018, κατηγορούμενος ότι δεν δήλωνε το πραγματικό ύψος του μισθού του και ότι χρησιμοποιούσε εταιρικά κονδύλια για προσωπικούς λόγους.



Τον Δεκέμβριο του 2019 διέφυγε κρυμμένος μέσα σε μία θήκη μουσικού οργάνου και με ιδιωτικό αεροσκάφος έφτασε στον Λίβανο, όπου παραμένει.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM