Die Zeit: Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία -Δημόσιοι υπάλληλοι ερευνώνται ως «σπιούνοι» του Κρεμλίνου

Die Zeit: Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία -Δημόσιοι υπάλληλοι ερευνώνται ως «σπιούνοι» του Κρεμλίνου Facebook Twitter
Φωτ: Ricardo Gomez Angel on Unsplash
0

Υπόθεση με οσμή κατασκοπείας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών, καθώς δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ερευνώνται μετά από καταγγελίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, όπως μεταδίδει το Politico, σημειώνει ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV),  η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, διερευνά δύο δημόσιους υπαλλήλους «που εμπλέκονται με τον ενεργειακό εφοδιασμό σε βασικές θέσεις» και μπορεί να είναι «σπιούνοι» του Κρεμλίνου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για υπόθεση παραβίασης της ασφάλειας σε ιδιαίτερα εύθραυστη στιγμή για τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Politico, το γερμανικό υπουργείο δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ρόμπερτ Χάμπεκ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προετοιμασία της Γερμανίας για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, καθώς το Κρεμλίνο «παίζει» με την στρόφιγγα ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις. 

Ένα από τα θέματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν Γερμανοί αξιωματούχοι ήταν ήταν αν θα προχωρήσουν με τον Nord Stream 2, έναν προγραμματισμένο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Για χρόνια, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας υπερασπίστηκαν το έργο Nord Stream 2 ως «μονάχα εμπορικό». Το έργο του αγωγού σταμάτησε μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά η Die Zeit ανέφερε ότι εκφράστηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το περιεχόμενο των εσωτερικών εγγράφων που σχετίζονται με το Nord Stream 2.

Νωρίτερα φέτος, οι σύμβουλοι του Habeck απευθύνθηκαν στο BfV για βοήθεια σχετικά με «ασυνέπειες στα εσωτερικά έγγραφα για το Nord Stream 2 και το επίπεδο πλήρωσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου, καθώς και στην έκθεση για την ασφάλεια του εφοδιασμού της Γερμανίας», ανέφερε η Die Zeit.

Με πληροφορίες Politico
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM