Διαφορετικό καλοκαίρι - Δανία και Ιρλανδία απαγορεύουν τις μεγάλες συναθροίσεις τους επόμενους μήνες

Διαφορετικό καλοκαίρι - Δανία και Ιρλανδία απαγορεύουν τις μεγάλες συναθροίσεις τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι σίγουρο διαφορετικό για πολλές χώρες που θα παρατείνουν τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού, όπως η Δανία και η Ιρλανδία.

Αυτό σημαίνει πως πολυπληθείς αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες ή άλλες διοργανώσεις με πολύ κόσμο θα είναι απαγορευμένες δραστηριότητες φέτος το καλοκαίρι.

Η Δανία, αίρει σταδιακά τους περιορισμούς στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει καμία συνάθροιση άνω των 500 ατόμων, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο καθορισμός αυτού του ορίου ακολουθεί την απαγόρευση, στις αρχές Απριλίου που ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης Μέτε Φρεντέρικσεν, οργάνωσης μαζικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Μπορούμε να δούμε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορούν να αποτελέσουν φορείς αυτού που ονομάζουμε «σούπερ μόλυνση», για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορούμε να πούμε ότι σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν θα μπορούν να υπάρξουν συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων», επισήμανε η πρωθυπουργός της Δανίας, που απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών σήμερα το απόγευμα.

Αυτό το όριο δεν σημαίνει, προς το παρόν, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το ισχύον διάταγμα, που ισχύει έως τις 10 Μαΐου και που απαγορεύει τη συνάθροιση περισσότερων από 10 ανθρώπων. «Δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της ασθένειας», τόνισε η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.

Και η Ιρλανδία βάζει «φρένο» σε μεγάλες συγκεντρώσεις

Στον ίδιο δρόμο με τη Δανία και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας η οποία σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 5.000 προσώπων μέχρι τον Αύγουστο, το νωρίτερο, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας The Irish Times. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Δουβλίνο λήγουν στις 5 Μαΐου. Με βάση αυτές τις απαγορεύσεις, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να ψωνίζουν τρόφιμα ή για να ασκούνται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους. Στους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών έχει δοθεί η οδηγία να παραμείνουν μέσα στα σπίτια.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους 687 άνθρωποι από την Covid-19. Αν η επιδημία δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ ενδέχεται να μειωθεί κατά 13,8%, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, αν υπάρξει και δεύτερο κύμα, η πτώση αυτή θα μπορούσε να φτάσει το 15,3%.

Η χώρα αναμένει επίσης ότι το έλλειμμά της θα αυξηθεί στο 7,4% (ή περίπου 23 δισεκ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕγχΠ θα φτάσει το 69,1%, από 58,8% πέρσι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM