Διαφορετικό καλοκαίρι - Δανία και Ιρλανδία απαγορεύουν τις μεγάλες συναθροίσεις τους επόμενους μήνες

Διαφορετικό καλοκαίρι - Δανία και Ιρλανδία απαγορεύουν τις μεγάλες συναθροίσεις τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι σίγουρο διαφορετικό για πολλές χώρες που θα παρατείνουν τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού, όπως η Δανία και η Ιρλανδία.

Αυτό σημαίνει πως πολυπληθείς αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες ή άλλες διοργανώσεις με πολύ κόσμο θα είναι απαγορευμένες δραστηριότητες φέτος το καλοκαίρι.

Η Δανία, αίρει σταδιακά τους περιορισμούς στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει καμία συνάθροιση άνω των 500 ατόμων, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο καθορισμός αυτού του ορίου ακολουθεί την απαγόρευση, στις αρχές Απριλίου που ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης Μέτε Φρεντέρικσεν, οργάνωσης μαζικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Μπορούμε να δούμε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορούν να αποτελέσουν φορείς αυτού που ονομάζουμε «σούπερ μόλυνση», για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορούμε να πούμε ότι σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν θα μπορούν να υπάρξουν συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων», επισήμανε η πρωθυπουργός της Δανίας, που απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών σήμερα το απόγευμα.

Αυτό το όριο δεν σημαίνει, προς το παρόν, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το ισχύον διάταγμα, που ισχύει έως τις 10 Μαΐου και που απαγορεύει τη συνάθροιση περισσότερων από 10 ανθρώπων. «Δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της ασθένειας», τόνισε η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.

Και η Ιρλανδία βάζει «φρένο» σε μεγάλες συγκεντρώσεις

Στον ίδιο δρόμο με τη Δανία και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας η οποία σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 5.000 προσώπων μέχρι τον Αύγουστο, το νωρίτερο, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας The Irish Times. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Δουβλίνο λήγουν στις 5 Μαΐου. Με βάση αυτές τις απαγορεύσεις, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να ψωνίζουν τρόφιμα ή για να ασκούνται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους. Στους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών έχει δοθεί η οδηγία να παραμείνουν μέσα στα σπίτια.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους 687 άνθρωποι από την Covid-19. Αν η επιδημία δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ ενδέχεται να μειωθεί κατά 13,8%, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, αν υπάρξει και δεύτερο κύμα, η πτώση αυτή θα μπορούσε να φτάσει το 15,3%.

Η χώρα αναμένει επίσης ότι το έλλειμμά της θα αυξηθεί στο 7,4% (ή περίπου 23 δισεκ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕγχΠ θα φτάσει το 69,1%, από 58,8% πέρσι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM