Δεύτερη μέρα διαδηλώσεων στη Μαδρίτη

Δεύτερη μέρα διαδηλώσεων στη Μαδρίτη Facebook Twitter
0

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα Ισπανοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, καλώντας τον Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, να πάρει πίσω το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, το πέμπτο στο διάστημα της 9μηνης θητείας του.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, έπειτα από χθεσινές συμπλοκές με την αστυνομία στο ίδιο σημείο.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ραχόι δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ισπανών δεν είναι στους δρόμους και πως η κυβέρνησή του έχει ακόμα 3 χρόνια μπροστά της για να αναμορφώσει την οικονομία.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι διαμαρτυρίες αυτές θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις θα εντατικοποιηθούν αν τα συνδικάτα καλέσουν σε γενικές απεργίες.

«Υπάρχουν ρήγματα στην Ισπανία», δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Alfredo Perez Rubalcaba, «αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το κοινωνικό ρήγμα».

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός πάντως επέλεξε να χαιρετίσει τον κόσμο που παλεύει με τις δυσκολίες και ανέχεται τα νέα μέτρα χωρίς να διαδηλώνει:

«Είναι άνθρωποι που υποφέρουν, που βιώνουν τεράστιες δυσκολίες και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, άνθρωποι που δουλεύουν, αν είναι εφικτό, και μπαίνουν μπροστά για να επιτευχθούν οι στόχοι και να τελειώσει η κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM