Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Airbus

Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Airbus Facebook Twitter
0

Το Airbus της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά την πτώση, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες.

Εκπρόσωπος της γαλλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «το αεροσκάφος το ίδιο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά ο συνδυασμός της απώλειας της επικοινωνίας και της απώλειας ύψους οδήγησαν τον πύργο ελέγχου να ορίσει την πτήση σε κατάσταση κινδύνου».

Η κατάσταση κινδύνου (distress phase) είναι η τρίτη και πιο σοβαρή από τις τρεις καταστάσεις - ειδοποιήσεις που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προσπάθειες διάσωσης, όταν ένα αεροσκάφος θεωρείται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε πει το αεροσκάφος έκανε κλήση για βοήθεια στις 10.47 (τοπική ώρα), ενώ έπεφτε από τα 38.000 πόδια στα 5.000 πόδια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM