«Δεν έχει καμία ηθική αρχή. Καμία»: Η αδελφή του Τραμπ σε μυστικές συνομιλίες καταρρακώνει τον Πρόεδρο

«Δεν έχει καμία ηθική αρχή. Καμία»: Η αδελφή του Τραμπ σε μυστικές συνομιλίες καταρρακώνει τον Πρόεδρο Facebook Twitter
Η Μεριάν Τραμπ Μπάρι στο κέντρο
0

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι άνθρωπος «άσπλαχνος», «ψεύτης», χωρίς ηθικές αρχές, σύμφωνα με την άποψη της μεγαλύτερης αδελφής του, τα συγκεκριμένα σχόλια της οποίας είχαν ηχογραφηθεί μυστικά και αποκαλύφθηκαν χθες Σάββατο από την εφημερίδα The Washington Post.

Η Μεριάν Τραμπ Μπάρι, 83 ετών, στηλιτεύει στα σχόλια αυτά ειδικά την πολιτική του ενοίκου του Λευκού Οίκου στο μεταναστευτικό ζήτημα, που είχε οδηγήσει στον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και τη μεταγωγή τους σε κέντρα κράτησης.

«Το μόνο που θέλει είναι να ικανοποιήσει την (εκλογική του) βάση», λέει η Τραμπ Μπάρι σ' ένα από τα ηχογραφημένα αποσπάσματα. «Δεν έχει καμία ηθική αρχή. Καμία».

«Οι ρημάδες οι αναρτήσεις του στο Twitter και τα ψέματα του, ω Θεέ μου», προσθέτει.

Οι ηχογραφήσεις, συνολικής διάρκειας δεκαπέντε ωρών, είναι έργο της ανιψιάς του προέδρου, της Μαίρης Τραμπ, η οποία πρόσφατα δημοσίευσε βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην «τοξική» οικογένειά της.

Στους διαλόγους που ηχογράφησε μυστικά η ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ, Μαίρη Λ. Τραμπ, από το 2018 έως 2019, η 83χρονη αδελφή του προέδρου τον χαρακτηρίζει βάρβαρο και χωρίς αξίες άνθρωπο, που δεν αξίζει την εμπιστοσύνη κανενός. «Είναι η ψευτιά του όλου πράγματος. Η ψευτιά και η βαρβαρότητα. Ο Τραμπ είναι βάρβαρος», έλεγε η πρώην δικαστής στην ανιψιά του προέδρου που κατέγραψε 15 ώρες από τις κατ' ιδίαν κουβέντες τους.

Η Μάριαν Τραμπ-Μπάρι ήταν ακόμη ομοσπονδιακή δικαστής όταν άκουσε τον αδελφό της, πρόεδρο Τραμπ, να δηλώνει δημοσίως στο Fox News για την ίδια «ίσως πρέπει να την βάλω στα σύνορα», την εποχή που ένα μεγάλο κύμα προσφύγων εισερχόταν στις ΗΠΑ και οι αρχές χώριζαν τα παιδιά από τους γονείς, συγκεντρώνοντάς τα σε περιορισμένες εγκαταστάσεις μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις.

 

«Το μόνο που θέλει είναι να έχει απήχηση στην εκλογική του βάση», σχολίαζε η Τραμπ-Μπάρι στην ανιψιά του προέδρου. «Δεν έχει αρχές. Καμία. Καμία. Και η βάση του, Θεέ μου, αν είσαι θρησκευόμενος άνθρωπος θέλεις να βοηθήσεις τους άλλους όχι να κάνεις τέτοια πράγματα».

Μιλώντας για τον τρόπο που κυβερνούσε εκείνη την περιόδο, η 83χρονη Τραμπ-Μπάρι δήλωνε σοκαρισμένη για τις αποφάσεις του αδελφού της. «Τα καταραμένα Tweet του και τα ψέματα. Θεέ μου. Μιλάω ανοικτά, αλλά ξέρεις. Η αλλαγή του αφηγήματος. Η έλλειψη προετοιμασίες. Σ****».

 

Ο Ρόμπερτ Τραμπ, ο μεγαλύτερος αδελφός του προέδρου, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα, είχε προσφύγει –μάταια– στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη δημοσίευση του βιβλίου. Περίπου 950.000 αντίτυπά του πουλήθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. Ο Λευκός Οίκος το χαρακτήρισε γεμάτο «ψέματα».

«Είναι η υποκρισία πίσω από όλο αυτό. Η υποκρισία κι αυτή η σκληρότητα. Ο Ντόναλντ είναι άσπλαχνος» , ακούγεται να λέει η Τραμπ Μπάρι, πρώην ομοσπονδιακή δικαστίνα, σε απόσπασμα των ηχογραφημένων συζητήσεων με την ανιψιά της.

Διατείνεται ακόμη πως ο δισεκατομμυριούχος είχε βάλει κάποιον να κάνει αντί γι' αυτόν τις εξετάσεις όταν πήγε στο πανεπιστήμιο, κατηγορία που περιέχεται επίσης στο βιβλίο που έγραψε η Μαίρη Τραμπ. «Μπήκε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας επειδή κάποιος άλλος πέρασε τις εξετάσεις αντί γι' αυτόν», λέει και διαβεβαιώνει πως θυμάται ακόμη το όνομα του ενδιαφερόμενου .

Ούτε ο αμερικανός πρόεδρος, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό της Πόστ μέχρι στιγμής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM