Δανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μυστηριώδη θάνατο της δημοσιογράφου σε υποβρύχιο

Δανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μυστηριώδη θάνατο της δημοσιογράφου σε υποβρύχιο Facebook Twitter
0

Ο δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν αρνείται τη νέα κατηγορία εις βάρος του για περιύβριση νεκρού, την οποία η αστυνομία πρότεινε στο δικαστήριο που ερευνά αν ο 46χρονος σκότωσε τη σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.


Την Τετάρτη, η αστυνομία ταυτοποίησε επισήμως το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, και ανακοίνωσε ότι σε αυτό είχε τοποθετηθεί κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα βυθιστεί.


Σήμερα η αστυνομία πάγωσε την έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη της σορού της Βαλ, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δανίας και Σουηδίας, παρότι οι δύτες ερεύνησαν το λιμάνι στο οποίο μεταφέρθηκε ο Μάντσεν έπειτα από τη διάσωσή του.


Αξιωματούχοι της αστυνομίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν γιατί ανεστάλη η έρευνα και αρκέστηκαν να δηλώσουν έτοιμοι να ξεκινήσουν εκ νέου όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Η αστυνομία έχει δεχτεί 656 πληροφορίες για την υπόθεση και έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, ειδικά για τα αγνοούμενα μέλη της σορού και για τα ρούχα που φορούσε η Βαλ όταν επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο: μια πορτοκαλί μπλούζα, μια μαυρόασπρη φούστα και λευκά παπούτσια.


«Εξακολουθούμε να θέλουμε να μάθουμε από πολίτες που μπορούν να μας διαφωτίσουν για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τη συμπεριφορά τους», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.


Η Βαλ έκανε ρεπορτάζ για τον Μάντσεν όταν εξαφανίστηκε, αφότου επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιό του στις 10 Αυγούστου.


Στις 11 Αυγούστου, όταν ο Μάντσεν διασώθηκε έπειτα από τη βύθιση του υποβρυχίου του, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορία εις βάρος του για τη δολοφονία της Βαλ, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια έως ισόβια.


Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, τόσο της ανθρωποκτονίας όσο και της περιύβρισης νεκρού, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο Μάντσεν και η δικηγόρος του υποστηρίζουν ότι «έθαψε» τη Βαλ στη θάλασσα όταν εκείνη σκοτώθηκε από ατύχημα.


Στην προκαταρκτική ανάκριση, το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του Μάντσεν ως τις 5 Σεπτεμβρίου με την ελαφρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Η αστυνομία θα επιδιώξει να παρατείνει την κράτησή του όταν θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα και να ζητήσει εκ νέου την κράτησή του με την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι αρχές πάντως δεν γνωρίζουν ακόμη τα αίτια θανάτου της Βαλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM