Casa Fiat: Ένα μουσείο για το Fiat 500 στο Τορίνο

Casa Fiat: Ένα μουσείο για το Fiat 500 στο Τορίνο Facebook Twitter
0

Το αρχιτεκτονικό γραφείο LAB71 Architetti ολοκλήρωσε το νέο μουσείο για το Fiat 500 στο Τορίνο.  

Η Casa Fiat, είναι ένας εκθεσιακός χώρος μέσα στην Pinacoteca Agnelli με εμβαδόν 700 τετραγωνικά μέτρα και παρουσιάζει την ιστορία του Fiat 500 και τους δεσμούς του με την ιστορία και την κουλτούρα της Ιταλίας.

«Επιθυμούμε και στο σχέδιο να αφηγηθούμε την πιθανότητα μιας νέα οικολογικής ευαισθησίας, στην οποία μορφές της φύσης και επανακτημένα υλικά συνδυάζονται για να ζωντανέψουν νέους χώρους, ένα καινούργιο περιβάλλον όπου το φυσικό και το τεχνητό συγχωνεύονται σε μια απρόσμενη ισορροπία» υπογράμμισε ο Massimiliano Gotti Porcinari, επικεφαλής αρχιτέκτονας του LAB71 Architetti. Η Casa Fiat υλοποιήθηκε με πυρήνα το μόττο «Επαναχρησιμοποιώ, Μειώνω και Ανακυκλώνω».

   

Η Casa 500 σέβεται τον εσωτερικό χώρο όπως τον όρισε ο αρχικός σχεδιαστής του, ο Giacomo Matté-Trucco και την κατοπινή παρέμβαση από τον Renzo Piano. Οι αρχιτέκτονες διατήρησαν τον κεντρικό χώρο όσο πιο άδειο γινόταν. Στο κέντρο, μια μεγαλοπρεπής εγκατάσταση στο σχήμα ενός μεγάλου δέντρου από ανακτημένο ξύλο γύρω από το οποίο ξεδιπλώνεται η έκθεση.

Σε ένα βάθρο το οποίο ενώνεται με την εγκατάσταση απεικονίζοντας συμπαγείς «ρίζες», το ιστορικό μοντέλο Fiat 500. Κάτω από τα κλαδιά, δύο μεγάλοι σοφάδες, τετράγωνοι και αρθρωτοί, προσκαλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν λες και βρίσκονται σε λιβάδι.

   

Οι θεματικές της έκθεσης είναι οκτώ: Η «Κληρονομιά» επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν σε φωτογραφίες και βίντεο που αναδεικνύουν τις τοποθεσίες, τους ανθρώπους και ιστορίες πίσω από το Fiat 500. Η «The Made of Italy» παρουσιάζει αντικείμενα που στο διάβα των χρόνων τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας χάρη στο ιταλικό ντιζάιν τους. Στη «Συλλογή Αφισών», αφίσες και διαφημιστικές φωτογραφίες του πρώτου Fiat 500 από τη δεκαετία του 1960. Στον «Ψηφιακό Πάγκο», δύο πολυμεσικές διαδραστικές οθόνες αφηγούνται με ταινίες το πώς εξιστορήθηκε όλα αυτά τα χρόνια η ιστορία του Fiat 500. Οι «3 Γενιές» παρουσιάζουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Η «Σχέση με την Κοινωνία» παρουσιάζει φωτογραφίες από ιδιοκτήτες του Fiat 500 από όλον τον κόσμο. Το «Προβλέποντας το Μέλλον» είναι μια ενότητα στην οποία γίνεται αναδρομή της ιστορίας του χθες, του σήμερα και του αύριο με φόντο το εργοστάσιο Lingotto.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM