Ένα μπλε χρώμα με όνομα «Bright Skies» ανακηρύχθηκε Colour of the Year 2022 από την εταιρία χρωμάτων Dulux. 

 

Όπως περιγράφει η Dulux, το «αέρινο, ελαφρύ μπλε» επιλέχθηκε επειδή «αιχμαλωτίζει τέλεια την αισιοδοξία και επιθυμία για μια καινούργια αρχή όπως είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή».

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Το Bright Skies είναι ένα δροσερό μπλε χρώμα που θυμίζει εξωτερικούς χώρους.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Είναι το 19ο χρώμα της χρονιάς.

 

«Η κοινή εμπειρία του να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα μας και η αυξανόμενη ανησυχία για το μέλλον του όμορφου αλλά εύθραυστου πλανήτη μας συνδέονται στενά με το Bright Skies», εξηγεί η Marianne Shilingford, creative director της Dulux UK.

 

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος θέλει να αισθανθεί αναζωογονημένος και να απολαύσει τις ελευθερίες που του επιστρέφονται, να κοιτάξει έξω και να φέρει νέες ιδέες», είπε στο Dezeen.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Το χρώμα φιλοδοξεί να αποτυπώσει την αισιοδοξία που σχετίζεται με το 2022.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Η επιλογή χρώματος σηματοδοτεί μια επιστροφή στις έντονες τάσεις.

 

Το «Bright Skies» είναι το 19ο χρώμα που επιλέγεται ως Dulux Colour of the Year. Διαδέχθηκε από μια ομάδα ειδικών στους τομείς του design, της μόδας, των εσωτερικών χώρων, της Κοινωνικής Οικονομίας και αρχιτεκτονικών βιομηχανιών για τις «εκφραστικές» ιδιότητές του. 

 

Το χρώμα αναγνωρίστηκε επίσης για την ευελιξία του, ειδικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι κινούνται σε υβριδικούς χώρους εργασίας και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες ταξιδιών.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Το «αέρινο, ελαφρύ μπλε» αιχμαλωτίζει την αισιοδοξία και επιθυμία για μια καινούργια αρχή.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Πρόκειται για μια απομάκρυνση από τα προηγούμενα χρώματα της χρονιάς, όπως το «Brave Ground», ένα γήινο, ουδέτερο χρώμα.

 

«Μας δίνει μια τόσο αναγκαία ανάσα φρέσκου αέρα στα μέρη που ζούμε και εργαζόμαστε», δήλωσε η Shilingford. «Τον τελευταίο χρόνο, είμαστε κυρίως κλεισμένοι μέσα, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο αυτό το χρώμα, ενώ ονειρευόμαστε διακοπές που ακυρώθηκαν», συνέχισε.

 

«Η επιθυμία μας να επανασυνδεθούμε με τη φύση και η μεγαλύτερη εκτίμηση απέναντι στα οφέλη για την υγεία που έχουμε όντας απλώς έξω, μας οδήγησε σε μια πιο βιοφιλική παλέτα στο interior design», πρόσθεσε.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
«Τον τελευταίο χρόνο, είμαστε κυρίως κλεισμένοι μέσα, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο αυτό το χρώμα»

 

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος είναι μέρος μιας τάσης προς εντονότερα χρώματα και πιο ελαφρότερους τόνους. Πρόκειται για μια απομάκρυνση από τα προηγούμενα χρώματα της χρονιάς, όπως το «Brave Ground», ένα γήινο, ουδέτερο χρώμα.

 

«Φέτος, αναδύονται ξανά έντονα χρώματα και ελαφριές αποχρώσεις- μια αντανάκλαση, ίσως της ανάγκης μας για θετικότητα και μια νέα προσέγγιση», εξηγεί η Heleen van Gent, επικεφαλής του AkzoNobel's Global Aesthetics Cente, μητρικής εταιρείας της Dulux.

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
«Ο κόσμος θέλει να αισθανθεί αναζωογονημένος και να απολαύσει τις ελευθερίες που του επιστρέφονται»

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Η Dulux έχει αναπτύξει επίσης μια ποικιλία από συμπληρωματικές παλέτες χρωμάτων που αναδεικνύουν το «Bright Skies».

 

Bright Skies named Colour of the Year 2022
Το Bright Skies ανακηρύχθηκε Χρώμα της Χρονιάς 2022 και «εμπνέεται» από την πανδημία.

 

Η Dulux έχει αναπτύξει επίσης μια ποικιλία από συμπληρωματικές παλέτες χρωμάτων που αναδεικνύουν το «Bright Skies». Ανάμεσά τους είναι έντονα πράσινα και μπλε που αντανακλούν ομοίως την τρέχουσα επιθυμία για χρώματα που σχετίζονται με τη φύση και τους εξωτερικούς χώρους.

 

Το «Bright Skies» σηματοδοτεί μια επιστροφή στα παστέλ χρώματα όπως το χαλαρωτικό πράσινο Tranquil Dawn, μια απόχρωση που η Dulux επέλεξε ως χρώμα της χρονιάς για το 2020.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr