Brexit: «Πραγματικές αλλαγές» στη συμφωνία ζητούν οι Εργατικοί από την Μέι

Brexit: «Πραγματικές αλλαγές» στη συμφωνία ζητούν οι Εργατικοί από την Μέι Facebook Twitter
EPA
0

«Πραγματικές αλλαγές» στη συμφωνία για το Brexit ζητούν οι Εργατικοί από την Τερέζα Μέι. Το Εργατικό Κόμμα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. 

«Είμαστε απογοητευμένοι που η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει μια πραγματική αλλαγή ή έναν συμβιβασμό», ανέφερε εκπρόσωπος του κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Καλούμε την πρωθυπουργό να παρουσιάσει αυθεντικές αλλαγές στη Συμφωνία της, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια εναλλακτική λύση η οποία θα μπορούσε να υποστηριχθεί στο κοινοβούλιο και να ενώσει τη χώρα», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών για το Brexit, Κιρ Στάρμερ, ανέφερε πως «μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν εκφράζει κάποια πραγματική αλλαγή στη διατύπωση της πολιτικής διακήρυξης».

Την Τετάρτη η Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, παρουσία συνεργατών και των δύο μερών.  Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν «εποικοδομητικό» τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, οι οποίες συνεχίστηκαν χθες και σήμερα.

Η Μέι πρότεινε αυτή τη διαπραγμάτευση αφού η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές από τους βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η Τερέζα Μέι ζήτησε από την Ε.Ε. παράταση στην ημερομηνία αποχώρησης για τις 30 Ιουνίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM