Brexit: «Μεγάλες διαφορές» στο θέμα της αλιείας - «Ο χρόνος λιγοστεύει»

Brexit: «Μεγάλες διαφορές» στο θέμα της αλιείας - «Ο χρόνος λιγοστεύει» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά σήμερα με τον Μπόρις Τζόνσον πως επιτεύχθηκε «σημαντική πρόοδος» στις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών, αλλά η γεφύρωση των «μεγάλων διαφορών» αναφορικά με την αλιεία εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

«Χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο σε πολλά ζητήματα. Ωστόσο, πρέπει να γεφυρωθούν μεγάλες διαφορές, ιδίως στον τομέα της αλιείας. Η γεφύρωσή τους θα είναι πολύ δύσκολη», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτηση στο twitter, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.

Νωρίτερα απόψε η Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποίησε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» και ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν αλλάξει ουσιωδώς τη στάση της.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι «ο χρόνος λιγοστεύει» και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών αν η ΕΕ δεν αλλάξει ουσιαστικά τις θέσεις της.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι απομένει λίγος χρόνος. Είπε ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χωρίσουν φιλικά και ότι οι εμπορικές συναλλαγές του ΗΒ με την ΕΕ θα ακολουθούν όρους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν για την Αυστραλία», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM