Βρέθηκε μπλοκ με άγνωστα, μέχρι σήμερα, σχέδια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Βρέθηκε μπλοκ με άγνωστα, μέχρι σήμερα, σχέδια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ Facebook Twitter
2

Ένα μπλοκ που περιέχει άγνωστα μέχρι σήμερα σχέδια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ βρέθηκε τυχαία και θα εκδοθεί σε βιβλίο τον Νοέμβριο ταυτόχρονα σε πολλές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Seuil.


"Το τετράδιο αυτό το γνωρίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες του, εγώ ο ίδιος και ο εκδότης", εκμυστηρεύτηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνάρ Κομάν, ο υπεύθυνος της έκδοσης του έργου που θα τιτλοφορείται "Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Η ομίχλη της Αρλ, το ανακτημένο τετράδιο". "Είναι εκπληκτικό, φανταστικό", τόνισε.


Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα σχέδια περιέχονται στο τετράδιο, πόσες σελίδες θα έχει το βιβλίο και ποια θα είναι η τιμή του.


Οι εκδόσεις Seuil ανέφεραν ότι το βιβλίο με τα άγνωστα σχέδια του Βαν Γκογκ θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ταυτόχρονα στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιαπωνία και κατόπιν σε άλλες χώρες. Δεν θα δοθεί καμία άλλη πληροφορία μέχρι την παγκόσμια συνέντευξη Τύπου που θα οργανωθεί στο Παρίσι στα μέσα Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν φτάσει στα βιβλιοπωλεία το έργο.


Ο Κομάν είπε μόνο ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη αυτού του μπλοκ "πριν από περίπου έναν χρόνο" και ότι στις σελίδες του υπήρχε "σημαντικός αριθμός σχεδίων, περισσότερων από δέκα".


Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που πέθανε τον Ιούλιο του 1890 σε ηλικία 37 ετών, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Τα έργα του ανήκουν στις συλλογές των σημαντικότερων μουσείων του κόσμου και είναι περιζήτητα από τους ιδιώτες συλλέκτες. Το 1990 το "Πορτρέτο του γιατρού Γκασέ" πουλήθηκε έναντι 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ