Βρέθηκαν bugs στο Google Chrome - Η εταιρεία μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε όσους τη βοήθησαν

Βρέθηκαν bugs στο Google Chrome - Η εταιρεία μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε όσους τη βοήθησαν Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε ότι μία σειρά από αδυναμίες και bugs που είχαν εντοπιστεί στo Chrome από εξωτερικούς συνεργάτες, διορθώθηκαν στην τελευταία αναβάθμιση για τα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. 

Η εταιρεία προχώρησε σε 30 διορθώσεις ασφαλείας στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, και μοίρασε αμοιβές χιλιάδων δολαρίων στους ανεξάρτητους αναλυτές και «σχετικούς» που την βοήθησαν να εντοπίσει τα bugs. 

«Η ομάδα του Chrome είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προώθηση του Chrome 101 σε σταθερό κανάλι για Windows, Mac και Linux. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες. Ο Chrome 101.0.4951.41 για Windows, Mac και Linux περιέχει μια σειρά διορθώσεων και βελτιώσεων - μια λίστα με τις αλλαγές είναι διαθέσιμη στο αρχείο καταγραφής. Προσέξτε τις επερχόμενες αναρτήσεις στο ιστολόγιο του Chrome και του Chromium για τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες στο 101» αναφέρεται στο επίσημο blogspot. 

Γιατί η Google μοιράζει λεφτά

Οι τακτικές διορθώσεις σχετίζονται με «αδυναμίες» του κώδικα και ευαισθησίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν χάκερ. Από το 2010, η Google τρέχει το πρόγραμμα επιβράβευσης για τον εντοπισμό ευπαθειών του Chrome. Οποιοδήποτε σφάλμα ασφαλείας στο Chrome ή το Chrome OS μπορεί να ληφθεί υπόψη. Για πολύ σημαντικά προβλήματα, οι αμοιβές μπορούν να αγγίξουν και τις 150.000 δολάρια. Η μικρότερη ανταμοιβή, ξεκινά από τα 500 δολάρια. 

Οι υπεύθυνοι του Chrome σημειώνουν πως η πρόσβαση σε λεπτομέρειες και συνδέσμους για τα πρόσφατα σφάλματα ενδέχεταινα παραμείνει περιορισμένη «μέχρι να ενημερωθεί η πλειοψηφία των χρηστών για τη διόρθωση».

Αφήνοντας εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο γνώσης των ευπαθειών και από κακόβουλα μερί, η ανακοίνωση σημειώνει: «Θα διατηρήσουμε επίσης περιορισμούς εάν το σφάλμα υπάρχει σε βιβλιοθήκη τρίτου μέρους από την οποία εξαρτώνται ομοίως άλλα πρότζεκτ, αλλά δεν έχουν ακόμη διορθωθεί.»

Μόνο ο πρώτος από όσους εντοπίσουν την ενημερώσουν την εταιρεία ανταμείβεται για την βοήθεια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM