Βρετανία: Στη δημοσιότητα θα δοθούν βασικά σημεία της έκθεσης Γκρέι για το Partygate

Βρετανία: Στη δημοσιότητα βασικά σημεία της έκθεσης Γκρέι για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στην Νταουνιγκ Στρίτ η ολοκληρωμένη έκθεση για το λεγόμενο σκάνδαλο «partygate»  από την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντάουνινγκ Στριτ έχει υποσχεθεί να δημοσιεύσει τα σημαντικότερα σημεία της ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δηλώσεις. 

Η έρευνα της Σου Γκρέι ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σχετίζεται με πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και στο Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια των περιορισμών την περίοδο των lockdown.Τα αρχικά ευρήματα της Σου Γκρέι, που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, έδειχναν «αποτυχίες ηγεσίας και κρίσης».

Ο Μπόρις Τζόνσον μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στη βδομάδα οικονομικά πακέτα βοήθειας για τους πολίτες, που για πολλούς θεωρείται και μια ευκαιρία για απόσπαση της προσοχής των πολιτών από το σκάνδαλο. 

Ωστόσο, ο πληθωρισμός και η επακόλουθη ακρίβεια στη χώρα φαίνεται να καλπάζει. Ήδη χθες ανακοινώθηκε ότι ο λογαριασμός ενέργειας των βρετανικών νοικοκυριών αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 936 ευρώ ετησίως.

Με πληροφορίες από Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ