Βρετανία: Πρώτος ο Σουνάκ και στη δεύτερη ψηφοφορία για τον διάδοχο του Τζόνσον

Βρετανία: Πρώτος ο Σουνάκ και στη δεύτερη ψηφοφορία για τον διάδοχο του Τζόνσον Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρίσι Σουνάκ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας για την ανάδειξη του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών- και φαβορί για τα γραφεία στοιχημάτων- συγκέντρωσε 101 ψήφους στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών. 

Δεύτερη στη σημερινή ψηφοφορία ήταν η Πένι Μόρντοντ. Η πρώην υπουργός Άμυνας και νυν υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, που είναι το φαβορί με βάση τις δημοσκοπήσεις, συγκέντρωσε 83 ψήφους. 

Τρίτη, με 64 ψήφους ήταν η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ακολούθησε με 49 η Κέμι Μπέιντενοκ, υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης. Στην πέμπτη θέση ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ, με 32 ψήφους. 

Η διαδικασία εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών θα συνεχιστεί τη Δευτέρα. Όποιος υποψήφιος συγκεντρώσει λιγότερες ψήφους, θα βρεθεί εκτός της «κούρσας» διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον. Μια διαδικασία που θα επαναληφθεί μέχρι να μείνουν δύο υποψήφιοι. Στη συνέχεια θα πάρουν τον «λόγο» τα 160.000 μέλη του κόμματος, που με επιστολική ψήφο θα επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό των Τόρις και νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM