No.1

Βρετανία: Πρόστιμο σε μεγαλοστελέχη των social media- Οι εταιρείες τους διαφημίζουν όπλα

Βρετανία: Πρόστιμο σε μεγαλοστελέχη των social media επειδή οι εταιρείες τους διαφημίζουν όπλα Facebook Twitter
0

Τα στελέχη εταιρειών τεχνολογίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνα επειδή επέτρεψαν τη διαφήμιση παράνομων μαχαιριών στις πλατφόρμες τους, σύμφωνα με τα νέα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πρόσφατης αύξησης της εγκληματικότητας με όπλα, μερικά από τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, η αστυνομία θα μπορούσε να αποκτήσει αρμοδιότητα να εκδίδει ειδοποιήσεις στα αφεντικά ψηφιακών εταιρειών που τους διατάσσουν να αφαιρέσουν περιεχόμενο, πιθανώς μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Όσοι δεν συμμορφωθούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά πρόστιμα. Το να αποδίδεται προσωπική ευθύνη στα στελέχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες θα αντιπροσώπευε μια σημαντική αλλαγή στη ρύθμιση του Διαδικτύου. Οι εταιρείες απολαμβάνουν εδώ και καιρό ορισμένες νομικές προστασίες για να τις προστατεύουν από την ευθύνη για τις λέξεις, τις εικόνες και τα βίντεο που κοινοποιούνται στις υπηρεσίες τους.

Ενώ τα σχέδια απέχουν ακόμη πολύ από το να γίνουν νόμοι, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας κυβερνητικής δέσμευσης για την καταπολέμηση των αυξανόμενων περιπτώσεων εγκλήματος με μαχαίρι.

Ως πρώτο βήμα, η βρετανική κυβέρνηση θα διαβουλευθεί για τις προτάσεις της πριν ξεκινήσει πιθανώς μια νομοθετική διαδικασία. Τα εγκλήματα με μαχαίρι στη Βρετανία είναι συγκεντρωμένα σε μεγάλες πόλεις και με το 30% όλων των αδικημάτων να καταγράφονται από τη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία του Λονδίνου και το 10% από την Αστυνομία των West Midlands, της οποίας η περιοχή περιλαμβάνει τις πόλεις Μπέρμιγχαμ και Κόβεντρι. Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση πρόσθεσε στον κατάλογο των απαγορευμένων όπλων τα μαχαίρια και τα «μαχαίρια ζόμπι» - όπλα που έχουν μήκος πάνω από οκτώ ίντσες και συχνά έχουν οδοντωτή άκρη, αιχμές ή περισσότερες από δύο αιχμηρές αιχμές.

Η πρόταση της Βρετανίας είναι μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας τάσης των κυβερνήσεων να εντείνουν την πίεση στις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη Γαλλία, ο ιδρυτής της Telegram Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη τον Αύγουστο με κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της συνέργειας σε εγκληματική δραστηριότητα που έλαβε χώρα στην πλατφόρμα του. Στη Βραζιλία, το X αποκλείστηκε για περισσότερο από ένα μήνα, ξεκινώντας από τα τέλη Αυγούστου, όταν η εταιρεία αρνήθηκε να αφαιρέσει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι πρότεινε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 16 ετών.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM