Βρετανία: Οι στρατιώτες θα μπορούν πλέον να αφήνουν γένια

Βρετανία: Οι στρατιώτες θα μπορούν πλέον να έχουν γένια Facebook Twitter
Φωτ: Ministry of Defence
0

Επιτρέπεται πλέον να έχουν γένια και μουστάκια οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί στον βρετανικό στρατό, αρκεί να είναι περιποιημένα.

Η νέα οδηγία, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ, είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων σχετικά με την εμφάνιση του προσωπικού δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού στο BBC. «Ακούσαμε τους ανθρώπους μας και ενεργήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πώς μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου το προσωπικό θα πρέπει να είναι ξυρισμένο. Όπως διευκρίνισε «θα καθοδηγούνται να ξυρίζονται όπως και όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Οι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα βοηθήσει στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων.

Αρκετές χώρες, όπως η Δανία, η Γερμανία και το Βέλγιο, επιτρέπουν στους στρατιώτες τους να αφήνουν γένια. Να σημειωθεί ότι στους στρατιώτες, όπως οι Σιχ, οι μουσουλμάνοι και οι Ρασταφάρι, επιτρέπεται να αφήνουν γένια, εφόσον δεν θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα, την υγεία ή την ασφάλειά τους.

Οι Times ανέφεραν ότι η νέα πολιτική ανακοινώθηκε από τον Paul Carney, τον αρχαιότερο υπαξιωματικό του στρατού, σε ένα τετράλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους στρατιώτες. «Το να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα πήρε λίγο περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο λόγω του μεγαλύτερου αριθμού εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, των πολιτικών μας και των συμμάχων μας», ανέφερε ο Carney διευκρινίζοντας ότι «Ο CGS (σ.σ. ο αρχηγός του γενικού επιτελείου) έλαβε υπόψη τις απόψεις σας και αποφάσισε ότι η πολιτική εμφάνισης θα αλλάξει με τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες μας να επιτρέπεται να αφήνουν γένια».

Ο υπουργός Άμυνας Grant Shapps είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο ότι η απαγόρευση της γενειάδας στον στρατό ήταν «γελοία» και είχε κάνει λόγο για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στρατού. «Πώς είναι δυνατόν να προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους νέους και στη συνέχεια να λέμε αυθαίρετα ότι δεν μπορείς να καταταγείς αν αφήσεις μούσι», είχε τονίσει.

Να σημειωθεί ότι η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία επιτρέπει στο προσωπικό της να έχει γένια από το 2019, ενώ το Βασιλικό Ναυτικό επιτρέπει τα γένια και τα μουστάκια εδώ και χρόνια. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM