Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι βρετανικές Αρχές, που αφορά σε έναν άνδρα λιθουανικής καταγωγής ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια.

 

Οι εκτιμήσεις των αρχών ήταν ότι ενδεχομένως έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Η τελευταία φορά που εντοπίζονται τα ίχνη του 40χρονου, Ricardas Puisys, ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην εργασία του, στο Ουίσμπετς του Κέιμπριτζσαϊρ.

 

Βρετανία: Οι αρχές πίστευαν ότι δολοφονήθηκε - Τον βρήκαν να ζει σε χαμηλή βλάστηση

 

Δύο ημέρες μετά δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του, και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση ερευνώντας αν ο Puisys είχε πέσει θύμα δολοφονίας. 

 

Οι πρώτες υποψίες ότι ο αγνοούμενος μπορεί να είναι ζωντανός ήρθαν μέσω Facebook όταν δημιουργήθηκε λογαριασμός με το όνομά του. Έτσι, οι αρχές άρχισαν εκ νέου τις προσπάθειες εντοπισμού του, και μέχρι τον Δεκέμβριο είχαν συγκεντρώσει πολλές μαρτυρίες.

 

Βρετανία: Οι αρχές πίστευαν ότι δολοφονήθηκε - Τον βρήκαν να ζει σε χαμηλή βλάστηση

 

Πριν μία εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Puisys είχε εντοπιστεί την 1η Ιουλίου να κρύβεται στο Ουίσμπετς. Στελέχη της αστυνομίας πιστεύουν ότι οργάνωσε την εξαφάνισή του, επειδή φοβόταν για την ασφάλειά του. 

 

Ο επιθεωρητής της μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων δήλωσε: «Για περίπου πέντε χρόνια η εξαφάνιση του Ricardas αποτελούσε μυστήριο. Στα τέλη Ιουνίου όμως, λάβαμε κάποιες πληροφορίες που μας οδήγησαν στο να τον βρούμε. «Υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες ότι ο Ricardas έπαθε κάτι κακό εκείνο το απόγευμα. Πλέον πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να αποφάσισε να το σκάσει γιατί είχε πέσει θύμα εγκληματικής δραστηριότητας, και τον είχαν εκμεταλλευτεί κάποιοι άνθρωποι. Μια ομάδα ερευνητών εργάστηκε ακούραστα ακολουθώντας διάφορα στοιχεία, όμως κανένα δεν οδήγησε στα ίχνη του. Όλα άλλαξαν όμως όταν λάβαμε πληροφορίες ότι ο Ricardas μπορεί να ήταν ζωντανός και ακόμα στην περιοχή του Ουίσμπετς. Μετά από έρευνα σε μια δασώδη περιοχή κοντά στη Χέρκροφτ Ρόουντ, ο Ricardas εντοπίστηκε τελικά να ζει μέσα σε χαμηλή βλάστηση, σε σημείο πολύ καλά κρυμμένο, έχοντας περάσει εσκεμμένα αρκετό καιρό κρυμμένος και χωρίς να μιλάει με κανένα».

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr