Βρετανία: Ο πρώην Εργατικός Γκάβιν Σούκερ πρόεδρος αλλά όχι ηγέτης της «Ανεξάρτητης Ομάδας»

Βρετανία: Ο πρώην Εργατικός Γκάβιν Σούκερ πρόεδρος αλλά όχι ηγέτης της «Ανεξάρτητης Ομάδας» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Γκάβιν Σούκερ, θα είναι ο προεδρεύων της «Ανεξάρτητης Ομάδας» αλλά όχι και ο ηγέτης της, όπως έγινε γνωστό μετά την πρώτη επίσημη σύσκεψή της.

Η πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση της «Ανεξάρτητης Ομάδας» πραγματοποιήθηκε στο Ουέστμινστερ, αφότου τα 11 μέλη της ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους από τα κόμματα των Εργατικών και των Συντηρητικών. 

Ο Γκάβιν Σούκερ είναι πρώην βουλευτής των Εργατικών. 

Πριν τη συνάντηση οι βουλευτές - μέλη της ομάδας, Τσούκα Ουμούνα και Άννα Σούμπρι, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προωθήσουν τη διαδικασία για περιφρόνηση των αρχών, εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει την υπόσχεσή της να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα για τις οικονομικές επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών Τσούκα Ουμούνα και η πρώην βουλευτής των Συντηρητικών Άννα Σούμπρι υπενθύμισαν στην Τερέζα Μέι ότι πρέπει να τηρήσει την προθεσμία για την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών εγγράφων, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει στο κοινοβούλιο.

«Εάν δεν τα δημοσιοποιήσουν θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία περιφρόνησης εναντίον τους στη Βουλή επειδή αθέτησαν την υπόσχεσή τους» δήλωσε ο Τσούκα Ουμούνα.

Η Άννα Σούμπρι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά την απέσυρε την τελευταία στιγμή, όταν έλαβε τη διαβεβαίωση υπουργού ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τα έγγραφα.

Η Σούμπρι εκτιμά ότι θα αποκαλύψουν μεγάλο οικονομικό πλήγμα από μία έξοδο χωρίς συμφωνία, που σύμφωνα με οικονομολόγους θα είναι αντίστοιχο της ύφεσης που ακολούθησε την οικονομική κρίση του 2008.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι τα έγγραφα θα δημοσιευτούν σύντομα και πριν τις ψηφοφορίες της Τετάρτης στο κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ