Βρετανία: Κατάσχεση ρεκόρ σε κρυπτονομίσματα από ξέπλυμα χρήματος

Βρετανία: Κατάσχεση ρεκόρ σε κρυπτονομίσματα από ξέπλυμα χρήματος Facebook Twitter
Pixabay
0

Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας άνω των 130 εκατ. ευρώ.

Αξιωματικοί εξειδικευμένοι στις έρευνες για το ξέπλυμα χρήματος κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 114 εκατ. στερλινών, δηλαλή 132,7 εκατ. ευρώ, με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες κατασχέσεις παγκοσμίως».

Η επιχείρηση έγινε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν αναφορικά με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

«Τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς, αλλά στον βαθμό που εξελίσσονται η τεχνολογία και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, ορισμένοι υιοθετούν πιο σύνθετες μεθόδους για να ξεπλύνουν τα κέρδη τους.

»Αλλά έχουμε ιδιαίτερα εκπαιδευμένους αξιωματικούς και ειδικές ομάδες που εργάζονται νυχθημερόν για να παραμείνουν ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες, ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι.

Το 2020/21, η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε στην κατάσχεση άνω των 47 εκατ. στερλινών, δηλαδλή σχεδόν 55 εκατ. ευρώ, που βρίσκονταν στα χέρια εγκληματιών.

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, επικρίνονται συχνά από τις ρυθμιστικές αρχές για την παράνομη χρήση τους λόγω της ανωνυμίας που επιτρέπουν καθώς και την ευκολίας στην εφαρμογή τους.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ